Γιαουρτοπιτάκια με κιτρινο τυρί

Υλικά

γιαούρτι – 200 γραμμάρια
μαγειρική σόδα – 1/2 κουτ.
αυγά – 2
λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
αλεύρι – 420 γραμμάρια
σκόνη ψησίματος – περίπου 5 g (μισό πακέτο)
κίτρινο τυρί – 180 γραμμάρια
βούτυρο – 40 γραμμάρια

Εκτέλεση

Πρέπει πρώτα να φέρεται τα προϊόντα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μην είναι κρύα.
Σβήστε τη σόδα στο γιαούρτι και περιμένετε να φουσκώσει. Προσθέστε σε αυτό τα δύο αυγά (κρατάμε 1 κρόκο, που προορίζεται για επάλειψη). Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέστε το αλεύρι μαζί με το μπεικιν και ζυμώστε σταδιακά μια μαλακή ζύμη.
Αλευρώστε τον πάγκο και ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα. Πασπαλίζουμε την ζύμη με τριμμένο κίτρινο τυρί και μικρά κομμάτια βουτύρου.

Θα πρέπει επίσης να κρατήσετε μια μικρή ποσότητα βουτύρου και κίτρινου τυριού για να πασπαλίσετε στο τέλος.
Τυλίξτε το ορθογώνιο σε ρολό και μετά κόψτε σε παχιά φέτες. Τακτοποιήστε τις φέτες σε ένα ταψί.
Χτυπάμε τον υπόλοιπο κρόκο με λίγο γιαούρτι και απλώνουμε πάνω στα σαλιγκάρια.
Πασπαλίζουμε με βούτυρο και τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει – περίπου
20 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες με σάλτσα Σκόρδου
Επόμενο άρθροΥπέροχο γλυκό με κρέμα καραμέλα πάνω σε παντεσπανι