ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Περίπου 30 κουλουράκια
300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) Ζάχαρης
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
170 γρ. κρύο αλατισμένο βούτυρο
περίπου 1/2 φλιτζάνι (120 ml) κρύο γάλα
1 αυγό για το άλλοιμα
περίπου το 1/3 ενός φλιτζανιού nutella ή άλλης σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη ή χοντρή ζάχαρη για να διακοσμήσετε από πάνω

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΧΡΟΝΟΣ: 20 λεπτά για την προετοιμασία, 30 λεπτά αδρανής, 15 λεπτά για ψήσιμο
Τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο σε κομμάτια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε μέχρι να πάρετε ένα χοντρό μείγμα με κομμάτια βουτύρου μεγέθους μπιζελιού.

Προσθέστε 1/3 φλιτζάνι (80 ml) κρύου γάλακτος κατά αρχάς. Χτυπήστε και προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα (αν χρειαστεί) λίγο κάθε φορά ενώ χτυπάτε. Σταματήστε μόλις αρχίσει η ζύμη να σχηματιστεί.
Βάλτε την ζύμη σε μία μεμβράνη. Κάντε τη ζύμη σε μια μπάλα , τυλίξτε στο πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε για περίπου 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους (200 ° C). Ανοιξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου (περίπου 3 mm).
Προτάσεις: Φτιάξτε μόνο με την μισή  ζύμη και αποθηκεύστε το άλλο μισό στο ψυγείο. Έτσι παραμένει ωραίο και κρύο, και πιο εύκολο να το δουλέψεις.

Χρησιμοποιήστε δύο κόπτες μπισκότων σε σχήμα καρδιάς (ή άλλο σχήμα).

Κόψτε τόσες μικρότερες καρδιές όσε και μεγαλύτερες (περίπου 30). Ξανανοίξετε τα υπόλοιπα της ζύμης που θα μείνουν.

Θα χρησιμοποιήσετε τα μικρότερα μπισκότα για το κάτω μέρος της πίτας και το μεγαλύτερο για να τα τοποθετήσετε από πάνω.
Χτυπάτε ένα αυγό με μια κουταλιά της σούπας νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο γάλα.
Βουρτσίστε τις άκρες των μικρότερων καρδιών το αυγό.
Προσθέστε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού nutella ή άλλη σοκολάτα στο κέντρο των μικρότερων καρδιών.

Καλύψτε με το μεγαλύτερο μπισκότο καρδιάς. Σφραγίστε τη ζύμη καλά σε όλες τις πλευρές πιέζοντας προς τα κάτω με το άκρο του δακτύλου σας.

Πατήστε γυρω γύρω με ένα πηρούνι.

Κάντε το με όλα τα υπόλοιπα.
Βουρτσίστε την κορυφή με το αυγό και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή χοντρό ζάχαρη.

Ψήνουμε στους 200 ° C για περίπου 15 λεπτά μέχρι ελαφρώς να πάρουν χρώμα γύρω από τις άκρες.

cookingwithmanuela.blogspot.com
Προηγούμενο άρθροΥπεροχά Κανελόνια με Κιμά και Ανθότυρο
Επόμενο άρθροΚοπεγχάγη όλο Γλύκα !!!!!!!!!!!