Δείτε Επίσης: Πουτίγκα με καρύδια…πάντα την αγαπάμε | Τα κεφτεδάκια της Φροσως…με παρμεζάνα

Γκοζλεμέ – υπέροχο Μεζές εύκολος και γρήγορος

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8γρ ​​στιγμιαία αποξηραμένη μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλή ζάχαρη
3 φλιτζάνια απλό αλεύρι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
100g σπανάκι baby
200γρ φέτα, τριμμένη
σφήνες λεμονιού, για σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1
Συνδυάστε 300 ml ζεστό νερό, μαγιά, αλάτι και ζάχαρη σε μια κανάτα. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Σκεπάστε το. Αφήστε σε ένα ζεστό,για 5 λεπτά ή έως ότου σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
Βήμα 2
Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε μείγμα ζύμης και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Ανακατέψτε για να σχηματίσετε μια μαλακή ζύμη. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Ζυμώστε για 5 λεπτά ή έως ότου είναι ελαστική. Κόψτε τη ζύμη σε 4. Τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο ταψί. Καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα τσαγιού. Αφήστε σε ένα ζεστό, μέρος για 20 λεπτά ή έως ότου το μέγεθος της ζύμης να διπλασιαστεί.
Βήμα 3
Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμη σε ορθογώνιο 35cm x 45cm. Τοποθετήστε το ένα τέταρτο του σπανάκι πάνω από το μισό κάθε ορθογωνίου. Γεμίστε με φέτα και αλατοπίπερο.

Διπλώστε τη ζύμη για να κλείσετε τη γέμιση. Πιέστε τα άκρα για σφράγιση.


Βήμα 4
Το τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι. 

Μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά ή έως ότου η βάση είναι χρυσή. Βουρτσίστε την άψητη πλευρά με το υπόλοιπο λάδι. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και τραγανιστεί. Αφαιρέστε σε ένα πιάτο. Στύψτε το λεμόνι από πάνω όταν είναι έτοιμο και σερβίρετε με γιαούρτι. Κόψτε το γκοζλεμε σε τέταρτα. 

Δείτε Επίσης: Πουτίγκα με καρύδια…πάντα την αγαπάμε | Τα κεφτεδάκια της Φροσως…με παρμεζάνα

Καλή Όρεξη

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς μόνο με καρύδια συνταγή από την Mari
Επόμενο άρθροΤα πιο αφράτα ψωμάκια Σκόρδου