Γλυκιά τυρόπιτα

Υλικά

2 αυγά
9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
9 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
9 κουταλιές της σούπας γάλα

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας baking powder

400 γραμμάρια ανθότυρο
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνω τ αυγά, ζάχαρη και χτυπάω με ένα σύρμα χειρός
Στη συνέχεια ρίχνω σπορέλαιο, γάλα και ανακατεύω με το σύρμα και το αφήνω στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε προσθέτουμε το ξηρό μείγμα
μέσα στο υγρό σταδιακά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να απορροφηθεί το αλεύρι.
Αδειάζουμε τη μισή ζύμη μέσα σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και έχουμε καλύψει και τις πλευρές 23 X 23cm
και την απλώνουμε.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε ανθότυρο, αυγό και 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, αλεύρι και ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης έως ότου ομογενοποιηθούν.
Βγάζουμε από το φούρνο τη ζύμη απλώνουμε από πάνω το μείγμα τυριού και το ισιώνουμε με καλά από πάνω στη συνέχεια προσθέτουμε την
υπόλοιπη ζύμη από πάνω και ψήνουμε πάλι στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμη η πίτα μας

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚέικ καρύδας με σιρόπι λεμονιού
Επόμενο άρθροΤιραμισού λεμονιού…δεν υπάρχει αυτό το γλυκό