Γλυκό με λεμόνι (γνωστό και ως lemon lush) 

Υλικά

1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
3/4 φλιτζανιού βούτυρο
1/4 φλιτζάνι καρύδια + επιπλέον για πάνω

220 γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο
Ετοιμη σαντιγι 450 γρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

2 Φακ (46 γρ/φακ) στιγμιαίας κρεμα γιωτης με γευση λέμονι
5 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση

Πρώτο Στρώμα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C.
Κόβουμε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα καρυδια. Απλώνουμε και τα πτάμε στον πάτο ενός ταψιού
22×30 και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Δευτερο Στρώμα
Χτυπάμε μαζί το μαλακωμένο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη. Διπλώστε την μισή από την σταντιγι (περίπου 220 γρ.).
Απλώνουμε πάνω από την κρούστα της βάσης.

Τρίτο Στρώμα
Συνδυάστε την κρέμα σκονη λεμονιού και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να πήξει. Απλώνουμε πάνω από τη στρώση του τυριού κρέμα.

Τέταρτο Στρώμα
Ρίξτε με το κουτάλι και απλώστε την υπόλοιπη σαντιγι από πάνω. Πασπαλίζουμε με καρύδια.

Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΑξεπέραστη Μανταρινόπιτα: Ζουμερή και σιροπιασμένη, με πλούσιο άρωμα μανταρινιού.
Επόμενο άρθροΚουρκουτόπιτα παντός καιρού…