Πάστα με μπισκοτένια βάση και σοκολάτα!!!

Η Πάστα με μπισκοτένια βάση και σοκολάτα αποτελεί την τέλεια επιλογή για να δροσιστείτε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αλλά και για να ικανοποιήσετε την λαχτάρα σας για γλυκό.

Η παρασκευή της είναι απλή και γρήγορη, ενώ τα υλικά που χρειάζεστε είναι εύκολα διαθέσιμα σε κάθε σπίτι. Αρκεί να τρίψετε μπισκότα και να τα ανακατέψετε με λιωμένο βούτυρο, δημιουργώντας μια τραγανή βάση.

Υλικά:

1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
120 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. μερέντα

Για την κρέμα:
500 ml φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο
1 κουβερτούρα 120 γρ.
2 κ.σ. μερέντα
Για την γκανάζ:
1 κουβερτούρα 120γρ.
70 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μούλτι και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και τη μαρέγκα.
Απλώστε το μείγμα σε μια φόρμα για κεκάκια 26 εκατοστών.
Ψήστε στους 180°C για 10 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Χτυπήστε την κρέμα λαχανικών μέχρι να αφρατέψει, προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και την κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν.
Απλώστε 2 κουταλιές της σούπας Merenda πάνω από τη βάση του μπισκότου, καλύψτε με κρέμα, κρατώντας λίγη για διακόσμηση.

Σε μπεν μαρί, λιώνετε την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν απλώσετε τη γκανάς πάνω από το κέικ.
Παγώστε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί, και στη συνέχεια διακοσμήστε με την υπόλοιπη κρέμα και τα γλασέ κεράσια.
Καλή τύχη αν προσπαθήσετε να φτιάξετε την 😍! 😍.

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες Σκορδαλια στον φούρνο…Ένα φαγητό που πρέπει όλοι, να φτιάξετε!!
Επόμενο άρθροΡεβανί της Βέροιας