Γλυκό Ροδάκινο

Υλικά

-2 κομπόστες ροδάκινο 
-2 κρέμες ζαχαροπλαστικής μπαβαρουάζ
-1.5 lτ φρέσκο γάλα
-2 φάκελα ζελέ ανανά (2×100γρ)
-2 πακέτα σαβαγιαρ
-1 φλυτζ καφέ κονιακ
– Φιλέ καβουρδισμένου αμυγδαλο

Εκτέλεση

Θα ξεκινήσουμε την συνταγή μας, φτιάχνοντας πρώτα το ζελέ. Για να γίνει αυτό, θα ρίξουμε σε ένα μπώλ τα δύο φάκελα του ζελέ και θα προσθέσουμε και 450 γρ. ζεστό νερό. Θα ανακατέψουμε με τον αναδευτήρα έως ότου η σκόνη του ζελέ να λιώσει καλά. Κατόπιν θα προσθέσουμε και 450 γρ. κρύο νερό και θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα.
Το ζελέ είναι ουσιαστικά έτοιμο. Θα βάλουμε το μπωλ στο ψυγείο στη συντήρηση ώστε να κρυώσει καλά, αλλά όχι να παγώσει.

Στη συνέχεια θα φτιάξουμε την κρέμα.
Σε ένα μπώλ θα αδειάσουμε το 1 λτ γάλακτος και θα προσθέσουμε την κρέμα μπαβαρουάζ. Αντί για αυτή την κρέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Θα χτυπήσουμε με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά έως ότου η κρέμα μας να είναι έτοιμη.
Με μία μεγάλη κουτάλα, θα ρίξουμε σε αυτό το μπωλ, κάτι λιγότερο από το μισό ζελέ που είχαμε βάλει στο ψυγείο και θα ανακατέψουμε για λίγο ακόμα με το μίξερ.

Στο πυρέξ τώρα στρωνουμε την κάτω στρώση με τα σαβαγιαρ αφου πρωτα τα βουτησουμε πολύ γρήγορα στο γάλα που αναμείξαμε με το κονιακ.
Θα αδειάσουμε την μιση κρέμα ομοιόμορφα βάζουμε την δευτερη στρώση σαβαγιαρ και κρέμα πάλι.
Θα το βάλουμε στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά ή και περισσότερο ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Παίρνουμε τώρα τα κομμάτια της κομπόστας από την κονσέρβα και τα τοποθετούμε επάνω στην κρέμα στο πυρέξ σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους.
Αφού γεμίσουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με την κομπόστα, θα αδειάσουμε με μία κουτάλα και τον υπόλοιπο κρύο ζελέ στο πυρέξ ομοιόμορφα και θα το βάλουμε στην κατάψυξη, έως ότου σταθεροποιηθεί καλά το ζελέ.
Συνήθως απαιτείται ένας χρόνος περίπου 3 έως 4 ώρες.
Μετά από αυτόν τον χρόνο, το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή σας απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της Ασπας Μακρή

Προηγούμενο άρθροΤραγανή κρούστα φύλλου, με ζουμερή γέμιση…Γρήγορη, Γευστική και παρεΐστικη συνταγή
Επόμενο άρθροΜπουγάτσα με κρέμα θεσσαλονίκης