Συστατικά

Επικάλυψη
175g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
74 g καφέ ζάχαρη
74 g  ζάχαρη
1 1/4 κγ κανέλα
1/4 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1/8 κγ αλάτι
1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

Κέικ
214g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/4 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
1/2 κγ αλάτι
450gr ροδάκινα σε θερμοκρασία δωματίου, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε φέτες 
170 gr  ζάχαρη
110grι  αλατισμένο βούτυρο, μαλακ;o (μην το λιώνετε!)
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
80g γιαούρτι
80ml βουτυρόγαλα (στα 80ml γάλα ανακατεύουμε 3/4 κσ λεμόνι ή μυλοξιδο ανακατεύεις και αφήνεις για 5 λεπτά)
Γλάσσο Βανίλιας (προαιρετικά)
66 g ζάχαρη σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας  γάλα
1/4 κουταλάκι βανίλια

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για να φτιάξετε την επικάλυψη:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί αλεύρι, καστανή ζάχαρη, λευκή ζάχαρη, κανέλα, μοσχοκάρυδο και αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα από καουτσούκ, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήστε στην άκρη.
Για την προετοιμασία του κέικ:
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε αλεύρι, μπαικιν παουντερ, σόδα και αλάτι για 20 δευτερόλεπτα, αφήστε τα στην άκρη (καθαρίστε και κόψτε σε φέτες τα ροδάκινα εάν δεν το έχετε ήδη κάνει).

Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ βάσης, με γάντζο, βάλτε μαζί το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα.

Ανακατέψτε τα αυγά ένα την φορά και προσθέτοντας βανίλια με το δεύτερο αυγό. Στο υγρό κύπελλο μέτρησης που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση βουτυρογάλακτος, χτυπήστε μαζί το βουτυρόγαλα με το Γιαούρτι.

Προσθέστε το 1/3 του μείγματος του αλευριού στο μείγμα βουτύρου / αυγού και ανακατέψτε μόνο μέχρι να τα συνδυάσετε,

στη συνέχεια ρίξτε μέσα το 1/2 του μείγματος βουτυρογάλακτος με γιαούρτι  και αναμείξτε μόνο μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Αναμειγνύεται άλλο ένα  1/3 του μείγματος αλευριού και αναμειγνύεται μέχρι να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα και στη συνέχεια ρίχτετε το υπόλοιπο 1/2 του μείγματος βουτυρογάλακτος  και αναμειγνύεται μόνο μέχρι να συνδυαστούν όλα μαζί καλά.

Τελειώστε με την ανάμειξη ρίχνοντας το τελευταίο 1/3 του μείγματος αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν, στη συνέχεια αφαιρέστε το μπολ και αποξέστε το μπολ και ανακατέξτε για να το συνδυάσετε.

Βουτυρώστε ένα  σκεύος 20 εκ και περιχύνετε το μείγμα στο ταψί.

Βάλτε από πάνω ομοιόμορφα  τα ροδάκινα,

στη συνέχεια διασκοσπίζουμε ομοιόμορφα με κουταλιές τη σούπας το μείγμα της επικάλυψης πάνω από τα ροδάκινα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί το κέντρο του κέικ ( η οδοντογλυφίδα πρέπει να βγει καθαρή από το κέντρο του κεικ.), περίπου 50 – 55 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει (δεν χρειάζεται να κρυώσει εξ ολοκλήρου, αυτό το κέικ είναι πραγματικά καλό ζεστό), στη συνέχεια, ραντίστε με γλάσο, αν επιθυμείτε.
Για το γλάσο:
Ανακατέψτε μαζί τη σκόνη ζάχαρης, το γάλα και τη βανίλια σε ένα μπολ μέχρι να αναμειχθουν καλά. Προσθέστε περισσότερο γάλα, ή περισσότερη σκόνη ζάχαρης για να παχύνετε το γλασο, αν χρειαστεί.

Crediti to 

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιος χαλβάς με ταχίνι, κακάο και φουντούκια!
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με κρέμα Ταρτάρ