Γλυκό ψυγείου με σάλτσα καραμελωμένων φρούτων

Υλικά

1½ φλυτζανιού βρώμη,
3 κουταλιές σπορέλαιο και μέλι

κρέμα
8 κουταλιές της σούπας νισεστε (ελαφρώς κοφτές)
1 λιτρο γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
1 και 1/2 βανίλιες
1 φλυτζάνι σταφίδες

σάλτσα φρούτου
4 5 μεγάλα ώριμα βερύκοκα
2 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

Για την βάση της τάρτας αναμιγνύουμε βρώμη, σπορέλαιο και μέλι και την στρωνουμε σε ενα ταψάκι

Για την κρέμα
Σε ένα λεκανακι μικρό ανακατεύουμε τα αυγά με λίγη από την ζάχαρη και το νισεστε. Θα γίνει ένας χυλός.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη τις σταφιδες και τις βανίλιες. Δεν το αφήνουμε να φουσκώσει απλώς να λιώσει η ζάχαρη θέλουμε.
Και σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα στο λεκανακι με το χυλό που κάναμε και ανακατεύουμε. Δεν είναι απαραίτητο να μπει όλο το γάλα
Μόλις ομογενοποιηθουν τα υλικά στο λεκανακι τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να μη πας πιασει από κάτω.
Μόλις αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες την αποσύρουμε από την φωτιά και είναι έτοιμη. Αφήνουμε λίγο να κρύωσει την αδειζουμε πάνω απο την βάση βρωμης και πασπαλίζουμε με κανέλα καλα

Για τη σάλτσα φρούτου
Σε αυτό το γλυκό έβαλα 4 5 μεγάλα ώριμα βερύκοκα. Ρίχνουμε άλλες 2 κουταλιές ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ξεκινήσει και καραμελώνει η ζάχαρη, όχι πολύ μη μας καεί, προσθέτουμε τον πολτό φρούτων και βράζουμε μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε την καραμελωμένη σάλτσα φρούτου στην επιφάνεια της κρέμας, την οποία έχουμε πασπαλίσει με κανέλα.


Μόλις το γλυκό κρυώσει, το βάζουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο, και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Νατάσα Εφραιμίδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκό ψυγείου Κρέμα Καραμέλα

κρέμα-καραμέλα

Υλικά

125 g μαργαρίνης ή βούτυρο
1 ποτήρι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Δύο δάχτυλα λιγότερη ζάχαρη από 1 ποτήρι
1 πακέτο βανίλιας

Για τη σάλτσα καραμέλας
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι νερό

Για διακόσμηση
Φουντούκια, καρύδια

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε μετά το αλεύρι και
ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα , την ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε μία κρέμα.
Προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε με ένα μπλεντερ χειρός.

Αδειάζουμε την κρέμα μέσα σε ένα πυρέξ και την απλώνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και μία κουταλιά κορνφλάουρ και ανακατεύουμε και
αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε καραμέλα και προσθέτουμε μισο ποτήρι νερό μέχρι να πάρουμε μια υγρή καραμέλα.


Μετα προσθέτουμε και το διαλυμένο στο νερό κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
μία πηχτεί καραμέλα

Αδειαζουμε την καραμέλα πάνω από την κρεμα

και την απλώνουμε βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια κρασιού-Ιθάκης
Επόμενο άρθροΣουφλέ μελιτζάνας με κιμά….καλύτερο και από μουσακά