Δείτε Επίσης: Εκμέκ Κανταΐφι Τούρτα | Τούρτα με σοκολάτα και κεράσι

Γρήγορη τούρτα Σοκολάτας

Γεύση: Η τούρτα σοκολάτας με μπισκότα είναι ένα κλασικό γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την τραγανή υφή των μπισκότων. Η ισορροπία των γεύσεων είναι τέλεια, με τη σοκολάτα να μην είναι πολύ γλυκιά και τα μπισκότα να προσθέτουν μια ωραία πινελιά αλμυρότητας.

Υφή: Η υφή της τούρτας είναι υγρή και αφράτη, με τα μπισκότα να προσθέτουν μια ωραία αντίθεση υφής. Η κρέμα σοκολάτας είναι πλούσια και κρεμώδης, ενώ η ganache σοκολάτας προσθέτει μια ωραία γυαλάδα και μια πλούσια γεύση σοκολάτας.

Εμφάνιση: Η τούρτα σοκολάτας με μπισκότα είναι ένα εντυπωσιακό γλυκό που μπορεί να στολιστεί με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαντιγί, φρούτα, τρούφες σοκολάτας ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Συνολική εντύπωση: Η τούρτα σοκολάτας με μπισκότα είναι ένα νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι εύκολη στην παρασκευή και σίγουρα θα αρέσει σε όλους!

Συστατικά:

1 λίτρο. γάλα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
8 γρ. ζάχαρη βανίλιας
125 γρ. βούτυρο
100 γρ. λευκή σοκολάτα
100 γρ. σοκολάτα
600 γρ. μπισκότα πτι μπερ
ταψί(τσέρκι) 25 εκ. / 30 εκ με αποσπώμενες πλευρές
50 ml. γάλα
150 γρ. σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα , ζάχαρη, αλεύρι, βανίλια και ανακατεύουμε με ενα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και βγάζουμε από την φωτιά.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε την μισή κρέμα και στην άλλη μισή μέσα στην κατσαρόλα σπαμε την λευκή σοκολάτα, ενώ στο μπολ με την άλλη μισή κρέμα σπάμε μέσα την μαύρη σοκολάτα και ανακατεύουμε και τις 2 κρέμες έως ότου λιώσουν οι σοκολάτες.

Στρώνουμε την βάση του ταψιού μας με το μπισκότα πτι μπερ εφόσον τα έχουμε “βαπτίσει” μέσα στο γάλα.
Απλώνουμε από πάνω μία στρώση με την κρέμα με την μαύρη σοκολάτα

και κάνουμε μία δεύτερη στρώση με μπισκότα. Απο πάνω στρώνουμε μία στρώση με την άσπρη σοκολάτα.


Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με άλλες 2 στρώσεις μαύρη και άσπρη σοκολάτα.
Τελειώνουμε με μία τελευταία στρώση μπισκότων από πάνω.

Σε ένα κατσαρολάκι που βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τα 50 μλ γάλα και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και φτιάξουμε ένα γλάσσο.
Απλώνουμε το γλασσο πάνω από το τελευταίο στρώμα μπισκότων

αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Αφαιρούμε από ψυγείο και αφαιρούμε τις πλευρές από το τσέρκι.
Κόβουμε σε κύβους και σερβίρουμε

Δείτε Επίσης: Εκμέκ Κανταΐφι Τούρτα | Τούρτα με σοκολάτα και κεράσι

 ΠΗΓΗ: Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΠάστα Nutella Ψυγείου
Επόμενο άρθροΜανιτάρια Ραγού με πουρέ πατάτας