Γρήγορο Κέικ Σοκολάτας με καφέ

Συστατικά

Βούτυρο – 2/5 φλιτζάνι (100 g)
Αχνη ζάχαρης – 2/5 φλιτζάνι (100 g)
σοκολάτα – τριμμένη 100 γρ.
στιγμιαίο καφέ – 1 κουταλιά της σούπας
αυγά – 5
Τριμμένη Φρυγανιά – 1/3 φλιτζάνι (80 g)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
υγρή σοκολάτα – 4/5 φλιτζάνι (200 g)
βούτυρο – 2 κουταλιές της σούπας
κακάο – 1 κουταλιά της σούπας
στιγμιαίο καφέ – 1 κουταλάκι του γλυκού.

Παρασκευή

Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη, και τη τριμμένη σοκολάτα. Χτυπήστε τα πάντα με ένα μίξερ μέχρι να έχετε μια ομαλή κρέμα. Προσθέστε τον καφέ που έχετε διαλύσει σε 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό από πριν.
Προσθέστε τους κρόκους αυγών, ένα προς ένα, ενώ συνεχώς χτυπάτε. Στη συνέχεια, ανακατέψτε απαλά τα ασπράδια αυγού. Ανακατέψτε την φρυγανιά με ένα ξύλινο κουτάλι. Ρίξτε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα(εάν έχετε με αποσπωμένες πλευρές καλύτερα) και ψήστε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό το κεικ. Βγάλτε το κέικ από την φόρμα.
Λιώνετε όλα τα συστατικά για την επικάλυψη σε μια κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενής.
Ρίξτε το ζεστό γλασσο πάνω από το κρύο σοκολάτενιο κεικ. Αφήνεται για 2-3 ώρες για να κρυώσει πριν από το σερβίρισμα

ΠΗΓΗ: tastycraze.com

 

Προηγούμενο άρθροΣοκολατίνα νόστιμη, ελαφρύ και εύκολη
Επόμενο άρθροΤο Κέικ της Θείας με λουκούμι και καρύδια