Γρήγορο τυρί ψημμένο στο τηγάνι

Συστατικά:

Σκληρό τυρί (Γραβιερα ή κασέρι τριμμένο) – 200 γραμμάρια
Άνηθος (ή καποιο αλλο μυρωδικό) – 50 γρ
Αυγά – 2 τεμ
Γιαουρτι – 200 g
Αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας μεγάλες.
Φυτικό λάδι – 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο.

Μαγείρεμα

1. Ανακατευουμε όλα τα προϊόντα ταυτόχρονα: τριμμένο τυρί, δύο αυγά, γιαούρτι, άνηθο ψιλοκομμένο και δύο κουταλιές της σούπας μεγαλες με αλεύρι.
Στην περίπτωσή μου, το τυρί ήταν κασέρι, είναι πολύ μυρωδάτο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν, “χωρίς φανατισμό”.
Δεν χρειάζεται να τα χτυπήσεις πολυ. Αυτή είναι η ομορφιά αυτής της συνταγής. Και το αποτέλεσμα είναι απλά φανταστικό! Θα το δείτε μόνοι σας.
2. Ρίξτε φυτικό λάδι στο τηγάνι και απλώστε τη μάζα τυριού. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε την πρώτη πλευρά κάτω από το καπάκι, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και τηγανίζουμε χωρίς καπάκι. Συνολικά 12 λεπτά.
Βάλτε σε ένα πιάτο και κόψτε τα μυρωδάτα κομμάτια.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες με σάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροCheesecake με γιαούρτι σε φλιτζάνια