Δίχρωμος χαλβάς σοκολάτα πορτοκάλι

Δίχρωμος χαλβάς σοκολάτα με πορτοκάλι.Ένας μοναδικός,ιδιαίτερος και αρωματικός νηστίσιμος χαλβάς με σοκολάτα και πορτοκάλι.

Υλικά

1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζω στην κατσαρόλα το ηλιέλαιο να ζεσταθεί ρίχνω το σιμιγδάλι ψιλό και το χοντρό και το καβουρνιζω να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα!
Σε μια κατσαρόλα βάζω ζάχαρη και νερι 1 κούπα χυμό πορτοκάλι και τα βράζω 10 λεπτά!
Το ρίχνω στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι μέχρι να απορροφηθεί!
Βάζω το μισό μείγμα σε μια φόρμα του κεικ και στο άλλο μισό ρίχνω την κουβερτούρα να λιώσει και να γίνει σοκολατένιο το ρίχνω πάνω
από το λευκό χαλβά αφήνω να κρυώσει και αναποδογυρισε!

Η Συνταγή είναι της Γεωργία Κολοστούμπη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χαλβάς Φούρνου με σιρόπι

Υλικά

Για το χαλβά φούρνου:
1 φλ. φλυτζάνι αμύγδαλα χοντροαλεσμένα ή καρύδια
4 κ.σ. κοφτές αλεύρι
2 κ.γ. κοφτά μπέϊκιν πάουντερ
1 βανίλια
1 φλ. τσαγιού σπορελαιο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλ. τσαγιού γάλα
λίγο κονιακ

Για το σιρόπι:
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. τσαγιού νερό
Για γαρνίρισμα:
αμύγδαλα χωρίς φλούδα ή κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί Νο. 28.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και την βανίλια.
Σε άλλο, μεγάλο μπολ, βάζετε το σπορελαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το κονιακ και τα χτυπάτε με το μίξερ, στη μεγάλη ταχύτητα για 4-5 λ μέχρι να απρίσει και αφρατέψει καλά το μείγμα.
Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το γάλα και και ανακατεύετε διαρκώς με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και τη θρυμματισμένη αμυγδαλόψιχα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε καλά με μια μαρίζ την επιφάνεια και χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαιράκι, σε κομμάτια μεγέθους και σχήματος επιλογής σας. Αν για γαρνίρισμα προτιμήσετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα, τοποθετείστε στο κέντρο κάθε κομματιού που χαράξατε και πιέστε τα ελαφρώς στο μείγμα. Διαφορετικά ψήνετε το χαλβά σας ως έχει στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.

Για το σιρόπι: Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 3 λ από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνετε καυτό το σιρόπι στο χαλβά, όταν είναι ακόμα χλιαρός, πριν κρυώσει τελείως. Βάζετε το ταψί πάλι στο φούρνο και το αφήνετε να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

Για το γαρνίρισμα: Αν δεν θέλετε το τριμμένο καρύδι από πάνω, οταν κρυώσει καλά ο χαλβάς και απορροφήσει το σιρόπι του πασπαλίστε με σκόνη κανέλας και προαιρετικά και με λίγη ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό με ινδοκάρυδο.
Επόμενο άρθροΤηγανητοί Κολοκυθοκεφτέδες!!!!!