Τέσσερις λόγοι για να πεις ”ναι” στα καλλυντικά και στα προϊόντα περιποίησης από κάνναβη.

Σίγουρα κάπου θα έχει πετύχει το μάτι σου προϊόντα με βάση την κάνναβη. Κυρίως για τα μαλλιά, ωστόσο υπάρχουν και πολλά καλλυντικά για το πρόσωπο.

Μάλιστα, όσο περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα αφού έρευνα του συνδέσμου βιομηχανιών κάνναβης έδειξε πως το 2014 σημειώθηκε αύξηση 21.2% στις πωλήσεις.

Αρκετά άρθρα έχουν γραφτεί για τα πλεονεκτήματα των καλλυντικών με βάση την κάνναβη. Τα οφέλη στο δέρμα και στις παθήσεις του, είναι πολύ σημαντικά και δρα δραστικά κατά της ακμής και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

Πρόκειται για φυτικά προϊόντα

Μη σκέφτεσαι συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται κυρίως η κάνναβη. Όπως προαναφέρθηκε, η κάνναβη έχει και αντιγηραντική δράση. Επίσης, μπορεί να τη βρεις σε σαμπουάν καθώς είναι πλούσια σε Ω3 και Ω6 που προσφέρουν μαλακτικές ιδιότητες.

Ενυδατώνει

Το λάδι από την κάνναβη είναι εξίσου θρεπτικό και προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα. Το λάδι από κάνναβη περιέχει πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και εύκολα απορροφάται από τους πόρους κάτι που σημαίνει ότι είναι μια φυσική εναλλακτική λύση στην ενυδάτωση του δέρματος.

”Οι σπόροι του φυτού της κάνναβης είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και λιπαρά οξέα. Τα έλαια μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση του δέρματος και βελτιώνουν τη λειτουργία του δέρματος”, δήλωσε ο δερματολόγος Joshua Zeichner.

Αποχαιρέτα την ακμή

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Metro, τα ενδοκανναβινοειδή είναι ουσίες που παράγει το σώμα μας όπου προσφέρουν αποκατάσταση και ισορροπία στον οργασμό μας. Επίσης, διαθέτουν αντισηπτική, αντιβιοτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι έχει δραστικές ιδιότητες κατά της ακμής.

”Αντίο” στις ρυτίδες

Ως αντιοξειδωτικά, τα καλλυντικά με κάνναβη βοηθούν στην καταπολέμηση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών ενώ παράλληλα καταπολεμά δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση αλλά και τα εκζέματα.

Πηγή

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής 
γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. 
Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Προηγούμενο άρθροΔροσερό γλυκό ψυγείου με μία μπισκοτένια βάση
Επόμενο άρθροΣπέσιαλ Ιταλική Φριτάτα με Σαλάμι και Τυριά