Εκλεράκια με ζύμη σοκολάτας

Υλικά

Για την zύμη

150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 ml νερό
125 ml γάλα
125 γραμ. βούτυρο
20 γραμ. κακάο
15 γραμ. μέλι
5 γραμ. αλάτι
4 αυγά

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
500 ml γάλα
1 βανίλια ανοιγμένη
3 κρόκοι αβγών
80γρ. κορν φλάουρ
75γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας βούτυρο
200ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση

Για την ζύμη

Σε μία κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και το μέλι.
Αφήνετε τα υλικά σας να πάρουν μία βράση.
Σε μία λεκάνη με ένα κόσκινο ρίχνετε το αλεύρι και το κακάο.
Κοσκινίζετε μέσα στην λεκάνη το κακάο και το αλεύρι.
Ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο μέσα στην κατσαρόλα με το βούτυρο, το αλάτι, το γάλα, το μέλι και το νερό.
Ανακατεύετε καλά για 2-3 λεπτά τα υλικά σας με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία από το ζυμάρι.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και μεταφέρετε το ζυμάρι σας σε ένα μπολ.
Απλώνετε καλά το ζυμάρι σας με μία κουτάλα.
Αφήνετε το ζυμάρι σας για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά και ξεκουραστεί το ζυμάρι σας σπάτε σε ένα μπολ τα αυγά σας και τα ρίχνετε ένα-ένα στο ζυμάρι σας.
Όταν τελειώσετε με όλα τα αυγά σας ανακατεύετε πολύ καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί.
Μεταφέρετε την ζύμη σας σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με έναν κώνο αστερι.
Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Σχηματίζετε με την ζύμη σας επάνω στην λαδόκολλα στο ταψί οριζόντιες γραμμές πάχους 2 εκ. περίπου μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσει η ζύμη.


Ανάβετε τον φούρνο σας στους 190 βαθμούς.

Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί με τα εκλέρ-σου σας.
Ψήνετε τα σου-εκλέρ για 25-30 λεπτά στους 190 βαθμούς ( δεν ανοίγετε καθόλου την πόρτα του φούρνου σας).
Μόλις περάσουν τα 25-30 λεπτά ψηθούν και ροδίσουν τα εκλέρ σας ανοίγετε την πόρτα του
φούρνου και αποσύρετε τα εκλέρ σας.
Αφήνετε τα εκλέρ σας να κρυώσουν.

Για την κρέμα
Βάζουμε όλο το γάλα σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με τη βανίλια και τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας να αραιώσει, χτυπάμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε όλο μαζί το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα.
Χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε την επιφάνεια με σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει ανακατεύουμε μέσα την χτυπημένη σαντιγί για να αφρατέψει. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφού ανοίξουμε με ένα μαχαιράκι τα εκλέρ από το κάτω, τα γεμίζουμε με την κρέμα που φτιάξαμε.

Διακοσμουμε από πάνω με αχνη ζαχαρη κρεμα και ένα κερασάκι

Προηγούμενο άρθροΥγρό Κέικ Σιμιγδαλιού
Επόμενο άρθροΚολοκυθοανθούς σε κουρκούτι….δείτε και μια διαφορετική παραλαγή στο κουρκούτι