Δείτε Επίσης: Εκμέκ Κανταΐφι Τούρτα | Εκμέκ Κανταΐφι…έτσι θα σας ξετρελάνει

Εκμέκ Κανταΐφι

Υλικά

1 πακέτο φιλό για κανταίφι
150 g βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα ελαφρώς

Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
½ χυμό λεμονιού

Κρέμα
2 λίτρα γάλα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα βανίλιας άνθος αραβοσίτου
1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας
8 κουταλιές κορνφλαουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Επικάλυψη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
600ml κρέμα γάλακτος, κρύα σε απλή ψύξη
3/4 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Σιρόπι
Για το σιρόπι, συνδυάστε τη ζάχαρη, την κανέλα και το νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Μόλις το σιρόπι φτάσει στο σημείο βρασμού, βράστε για 6 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, βγάλτε το ξυλάκι κανέλας και αφήστε το στην άκρη.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Διαχωρίστε τις ίνες του κανταϊφιού με τα χέρια σας, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κόμποι και να είναι αφράτο.
Λιπάνετε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και απλώστε ομοιόμορφα τη ζύμη. Ρίξτε κουταλιές βούτυρο από πάνω. Ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρίζουμε λίγο, ανακατεύοντας για να το επικαλύψεις με το βούτυρο και ψήνουμε ξανά για 10-15 λεπτά έως ότου πάρει χρώμα ελαφρώς.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε από το φούρνο, πασπαλίστε με τα καρύδια από πάνω και ρίξτε αμέσως το κρύο σιρόπι από πάνω του με μια κουτάλα.
Αφήστε για 30 λεπτά στην άκρη για να αφήσετε το κανταΐφι να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

Κρέμα
Προσθέστε λίγο γάλα στη σκόνη κρέμας και το κορν φλαουρ για να σχηματίσετε μια πάστα. Ζεσταίνετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και προσθέστε την πάστα.
Αφήστε να βράσει και με τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το ψημένο κανταΐφι και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια με σπάτουλα.
Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Σαντιγί
Σε ένα μίξερ, προσθέστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
Χτυπήστε με υψηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά, έως ότου δημιουργήσετε μια σαντιγί που δεν πέφτει από το κουτάλι.

Συναρμολογήστε το Γλυκό.
Αφαιρέστε το κανταΐφι από το ψυγείο και απλώστε την σαντιγί σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Περάστε με τα δόντια ενός πιρουνιού όλη την επιφάνεια για να δημιουργήσετε γραμμές στην σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο καρύδι και κανέλα και σερβίρουμε.

Δείτε Επίσης: Εκμέκ Κανταΐφι Τούρτα | Εκμέκ Κανταΐφι…έτσι θα σας ξετρελάνει

ΠΗΓΗ: https://www.thehellenicodyssey.com/

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες Ξυνάδα
Επόμενο άρθροΓεμιστά Κολοκυθάκια…ντολμάς