Γλυκό Ψυγείου με φουντούκια

Υλικά :

6 αυγά (ασπράδια και κρόκους χωριστά)
250 γρ ζάχαρη
200 γρ τριμμένα φουντούκια
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
80 γρ άνθος αραβοσίτου
500 ml γάλα
150 γρ κόκκους κουβερτούρας
200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε 6 ασπράδια 200 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπάμε με ενα μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει εντελώς το μείγμα και να γίνει μαρέγκα
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα φουντούκια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ξανά ανακατεύουμε να ενσωματωθεί

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία τετράγωνη φόρμα αποσπωμενη που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος απλώνουμε το μείγμα το ισιώνουμε
Βάζουμε στο φούρνο προθερμασμένο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς
Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψάκι μας απλώνουμε την κρέμα την ισιωνουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά

Στη συνέχεια σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τι βάζουμε για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει
Βγάζουμε το γλυκό στο ψυγείο απλώνουμε την σοκολάτα ξαναβάζουμε στο ψυγείο και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μελιού με σοκολάτα…μαλακό, πορώδες, υγρό, αρωματικό
Επόμενο άρθροΓιατί είναι καλό να χρησιμοποιείτε ξύδι όταν πλένετε τα ρούχα στο πλυντήριο