Πορτοκαλόπιτα

Προϊόντα

Αυγά 1
Ζάχαρη 1 φλ
Γάλα φρέσκο ​​100 ml
Αλεύρι 1 φλ
Μπέικιν πάουντερ 1
Πορτοκάλι, βρασμένο και πολτοποιημένο 1
Λάδι 1/2 φλ
Φύλλα Κρούστα πίτας 400 γρ

Σχετικά με το σιρόπι
Νερό 1 φλ
Ζάχαρη 1 φλ
Χυμός πορτοκαλιού 1 φλ
Για διακόσμηση
Πορτοκαλί 1

Εκτέλεση

Πρώτα έβρασα το πορτοκάλι μέχρι να μαλακώσει καλά και μετά το έκανα πουρέ. Το αραίωσα με ένα ποτήρι από το νερό στο οποίο έβρασαν το πορτοκάλι.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι το πορτοκάλι πρέπει να είναι καλά πλυμένο, βιολογικό ή αλλιώς πρέπει να είναι σε κρύο νερό με διττανθρακική σόδα για μισή ώρα.
Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό!
Ανακάτεψα το αυγό και τη ζάχαρη, το ​​γάλα σε ένα βαθύ μπολ και χτύπησα καλά. Πρόσθεσα τον πουρέ πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.

Ακολουθεί το λάδι τα φύλλα κρούστας κομμένα σε κομμάτια, οι οποίες είναι καλύτερα να προψηθούν μέχρι να ροδίσουν. Αλλά δεν το έκανα.
Έριξα το έτοιμο μείγμα σε ταψί 30/40 εκ. που το αλείφαμε με λάδι.
Έψησα στους 170 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει στις άκρες. Μετά το αύξησα στα 200 για να ροδίσει όμορφα από πάνω.
Έριξα το κρύο σιρόπι πάνω από το έτοιμο γλυκό.

Αποδείχθηκε μια πολύ νόστιμη πορτοκαλόπιτα!

ΠΗΓΗ: Людмила Данова

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό Αρνακι στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠράσινη σαλάτα με τόνο: νόστιμη και υγιεινή