Ζυμαρικά και πατάτες τυρί και μπεικον

Υλικά για 4 άτομα

320 γρ ζυμαρικά πενες
600 γρ πατάτες
100 γρ ντοματίνια (δεν είχα πρόχειρα)
80 γρ γλυκό μπέικον
150-200 γρ παρμεζάνας (σε κομμάτι)
1/2 κρεμμύδι
1 μπαστουνάκι σέλινο
1 καρότο
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Πώς να φτιάξετε ζυμαρικά και πατάτες

Κοβουμε το τυρι  με ένα μαχαίρι, τη βάζουμε σε ένα μπολ με χλιαρό νερό να μαλακώσει.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους ίδιου μεγέθους
Ετοιμάζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο τριμμένο, σέλινο και μπέικον και ροδίζουμε τα πάντα σε μια κατσαρόλα με το λάδι.
Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
μετά προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες στη μέση
Αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε. Καλύψτε με νερό
Τώρα κόβουμε την παρμεζάνας σε κύβου και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά και τις πατάτες
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, το πιάτο πρέπει να είναι αρκετα κρεμώδες.
Στη συνέχεια σερβίρετε τα ζυμαρικά και τις πατάτες σας σε πιάτα, προσθέτοντας λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκότογλυκο ψυγείου
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο στο φουρνο με ρύζι σπυρωτο