Ζυμαρικά φούρνου και μελιτζάνες

Υλικά για 4 άτομα

Περίπου 300 γρ ζυμαρικά
2 ή 3 μελιτζάνες
1 μοτσαρέλα
700 ml πουρε ντομάτας (πουμαρο ή κάποια άλλη)
150 γρ τριμμένη παρμεζάνα
βασιλικός
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Σκόρδο
Περίπου 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα και 50 γρα κεφαλογραβιερα τριμμενη
Τηγανέλαιο

Πώς να το φτιαξετε

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε αρκετά μεγάλα κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε άφθονο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας:
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε. Ανακατεύουμε με πολύ βασιλικό.
Μόλις ψηθεί η σάλτσα και τηγανιστούν οι μελιτζάνες, μπορούμε να βράσουμε τα ζυμαρικά al dente, πολύ al dente

Σημείωση: το μυστικό για τα ζυμαρικά της γιαγιάς Μαρίας είναι λίγα λεπτά μαγείρεμα στο νερό και το υπόλοιπο μαγείρεμα στο φούρνο με όλη τη σάλτσα
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα περιχύνουμε με μπόλικο τυρί, πουρέ ντομάτας και μοτσαρέλα.
Προσθέτουμε τις τηγανητές μελιτζάνες (αφήνοντας μερικές στην άκρη), ανακατεύουμε όλα καλά
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί, προσθέτουμε τ άλλα τυριά, τις μελιτζάνες που κρατήσαμε στην άκρη και σκεπάζουμε με τη σάλτσα
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180° για 20/30 λεπτά
(εξαρτάται από το πάχος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε)

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό φιλέτο με σάλτσα εσπεριδοειδών
Επόμενο άρθροΣΑΜΑΛΙ νηστίσιμο…..