Ζύμη κουραμπιέ με σοκολάτα

Υλικά:

55 γρ τυρί κρέμα
55 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
1 αυγό – μεσαίου μεγέθους
5 κουτ σούπας ερυθριτόλη / έβαλα 25 γρ στέβια και ερυθριτόλη /
1/2 κουτ βανίλια
150 γρ αλεύρι αμυγδάλου
10 γρ αλεύρι καρύδας

Για τη γέμιση σοκολάτας χρησιμοποίησα:
150 ml. υγρή κρέμα γάλακτος
50 g σκόνη κακάο
γλυκαντικό για γεύση

Εκτέλεση

Πρώτα βάζετε τα πάντα της ζυμης στο μπολ χωρίς το αλεύρι. Χτυπάμε με ένα μίξερ να πάρει κάτι σαν κρέμα.
Τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι καρύδας. Εδώ ανακατέψα ήδη με μια σπάτουλα.
Μπορείτε να τυλίξετε τη ζύμη σε μεμβράνη και να την αφήσετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια σχημάτισα μπαλάκια και τρύπες με το δάχτυλό μου στο κεντρο.
Τέλος γεμίζουμε με σοκολάτα και ψήνουμε.
Αυτή τη φορά τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 12-15 λεπτά περίπου. Βγαίνουν 20 μπισκότα.

Βάλτε τα όλα σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αποδείχθηκε αρκετό σε ποσότητα. Χρησιμοποιείται μόνο το μισό, οπότε μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα.
Χρησιμοποιώ στέβια και ερυθριτόλη .
Είναι 1:1 με ζάχαρη! Είναι σημαντικό. Εάν χρησιμοποιείτε εκχύλισμα στέβιας, η αναλογία είναι 1:4.
Προσέξτε τι γράφει στη συσκευασία.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες με πατάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΑλμυρή πίτα με λαχανικά, τυρί και μοτσαρέλα.