Τριφτή Κερασόπιτα

Η κερασόπιτα είναι μια επιλογή win-win αν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι νόστιμο για τον καφέ ή το τσάι.
Γρήγορη και νόστιμη 👍 Συνταγή για καλούπι με διάμετρο 26 cm.

Υλικά:

370 γρ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 τεμ. αυγό
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Γέμιση:
800 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
100 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλαουερ

Εκτέλεση

🍒 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους. Τρίψτε το βούτυρο με το αλεύρι με τα χέρια σας μέχρι να γίνει εύθρυπτο. Προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύουμε και μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα. Κόβουμε το 1/3 της ζύμης (έχω 250 γρ.), το βάζω για 30 λεπτά στην κατάψυξη τυλίγουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης (500 γρ.) σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα

Στραγγίζουμε τα κεράσια χωρίς κουκούτσι (τα έχω κατεψυγμένα), προσθέτουμε ζάχαρη και κορν φαλουερ, ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μια φόρμα και μοιράζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη πάνω της με τα χέρια μας, κάνουμε χαμηλές πλευρές 2-3 εκ. Απλώνουμε το κεράσι.

 

Τρίβουμε τη ζύμη από την κατάψυξη σε μεγάλο τρίφτη και την πασπαλίζουμε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ.

Τριφτή Κερασόπιτα
🍒 Βάλτε το κέικ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180*C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη.

Νόστιμο!!! 🙏🙏🙏💙💛
R.S. Επειδή φτιάχνω συχνά αυτή την πίτα, ακόμα και το καλοκαίρι συσκευάζω κεράσια χωρίς κουκούτσι σε σακουλάκια των 800 γραμμαρίων και τα παγώνω .🍒

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Світлана Юрченко

 

Προηγούμενο άρθροΥγρό Κέικ με τρούφα Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΑυθεντικό Μοσχαρίσιο Στρογκανόφ