Τα μελιτζανόσαλατα (μελιτζανοσαλάτα) είναι μια σαλάτα που γίνετε με μελιτζάνα, με κάπαρη και ντομάτες σε κάθε ελληνική ταβέρνα. Είναι ασφαλές να πούμε ότι είναι κλασικό της ελληνικής κουζίνας. Είναι πολύ εύκολο να μαγειρέψεις και είναι απίστευτα νόστιμο. Ταιριάζει σαν ορεκτικό στο ούζο.

Η μελιτζανόσαλατα

Για αυτό το πιάτο χρειαζόμαστε:

🍆🍆 2 μεγάλη μελιτζάνα ή 3 μικρό
🍅 1 μεγάλη ντομάτα (αφαιρέστε τους σπόρους, κόψτε με μικρούς κύβους)
✅ 1 σκελίδα σκόρδου
✅2 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
✅2 κ. σούπας κάπαρη
✅ ξύδι
✅ 1-2 κ. σούπας ελαιόλαδο.

Μαγειρεύοντας:

Ψήνουμε μελιτζάνα μαζί με την φλούδα ή στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να είναι καφέ και μαλακιά.
Βάλτε τα σε ένα μπολ, περιμένετε μέχρι να κρυώσουν και καθαρίστε την φλούδα.
Κόβουμε τον πολτό μελιτζάνας και ανακατεύουμε με θρυμματισμένο σκόρδο, κάπαρη, ντομάτες, λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγες ώρες. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο πριν σερβίρετε στο τραπέζι και απολαύστε με φρέσκο ψωμί!
Ευχαριστώ για τη συνταγή και το αγαπημένο μου σνακ – σαλάτα 🤤
Και η φωτογραφία είναι από τον πιο hot και διάσημο Έλληνα μάγειρα Akis Petretzikis.

Προηγούμενο άρθροΦανταστικό Κεκάκι με σιρόπι σοκολάτας και ινδοκάρυδο
Επόμενο άρθροΕλληνική γεμιστή μελιτζάνα με σάλτσα μπεσαμέλ (παπουτσάκια)