Η Μηλόπιτα μου

Υλικά

300 γρ αλεύρι “00”.
16 g μπέικιν πάουντερ για κέικ
150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
100 ml γάλα
4 μήλα (κατά προτίμηση πρασινα)
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε να ετοιμάζετε τη μηλόπιτα χτυπώντας το βούτυρο μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να πάρετε ένα αφρώδη μείγμα.
Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και μετά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ανακατευτούν. Προσθέστε επίσης μια πρέζα αλάτι.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε όχι πολύ μεγάλους κύβους και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά.

Τα απλώνουμε όλα μέσα σε μια κυκλική φόρμα με ανοιγόμενη(τσερκι)  διαμέτρου 24 εκατοστών, λαδωμένο και αλευρωμένο κατάλληλα, ισιώνοντας καλά με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40 λεπτά περίπου ή σε κάθε περίπτωση μέχρι να βγει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που έχει κολλήσει στο κέντρο του κέικ. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν ξεφορμάρουμε. Σερβίρετε τη μηλόπιτα πασπαλίζοντας, κατά βούληση, με ζάχαρη άχνη.

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μπριος σοκολάτας
Επόμενο άρθροΦτιάξτε τα Δικά σας Αφράτα Νηστίσιμα Κρουασανάκια με Μαρμελάδα σε Λίγα Λεπτά