Συκώτι στο τηγάνι με κρεμμύδια

Το συκώτι γίνεται μαλακό, ζουμερό, τρυφερό!

Υλικά :

600 γρ μοσχαρίσιο συκώτι
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ Ζάχαρι
1 κουτ αλάτι
0,5 κουτ σόδα
1 κρεμμυδι
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
κορν φλάουρ για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε το συκώτι, το στεγνώνουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το σκόρδο, περασμένα από μια πρέσα.
Περιχύνουμε τα κομμάτια συκωτιού με το μείγμα που προκύπτει και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μπορείτε επίσης να το αφήσετε όλο το βράδυ.
Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μισούς δακτυλίους, σε μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου.
Απλώστε σε ένα πιάτο. Τυλίξτε κάθε μαριναρισμένο κομμάτι συκωτιού σε καλαμποκάλευρο και βάλτε σε ένα προθερμασμένο τηγάνι στο οποίο τηγανίστηκε το κρεμμύδι.

Προσθέστε λίγο λάδι και τηγανίστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν (3 λεπτά από
κάθε πλευρά). Όταν ροδίσει ομοιόμορφα το συκώτι, το πασπαλίζουμε με τηγανητά κρεμμύδια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
Ελέγχουμε την ετοιμότητα κόβοντας ένα κομμάτι.
Αν δεν υπάρχει ροζ μέσα, τελειώσατε! Κάθε κομμάτι λιώνει στο στόμα σας, απαλό, τρυφερό, μυρωδάτο, με μοναδική τραγανή κρούστα…
Αυτή είναι η πιο επιτυχημένη συνταγή για τηγανητό συκώτι που έχω δοκιμάσει ποτέ!
Μαγειρέψτε αυτό το υπέροχο συκώτι – δεν θα το μετανιώσετε!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάρια με κεφίρ στο τηγάνι….
Επόμενο άρθροΕξαιρετικά νοστιμο κεικ σοκολατας φτιαγμενο με νερο και χωρις αυγα