Σαλάτα…η φωλιά του ορτυκιού

✅Υλικά:

Φιλέτο κοτόπουλου – 120 g
Αυγό κοτόπουλου – 2 τεμ.
Φρέσκο ​​αγγούρι – 140 g
Πατάτες – 350–400 g
Μικρό κρεμμύδι – 0,5 τεμ.
Τυρί κιτρινο – 80 g
Άνηθος – 20-30 g
Μαγιονέζα
Αυγά ορτυκιού – 3 τεμ.
Φυτικό λάδι – για τηγάνισμα
Αλάτι – για γεύση

✅Μαγείρεμα:

1. Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε αλατισμένο νερό και το ψιλοκόβουμε. Αγγούρι κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους.
2. Τρίβουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε όλο το νερό. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τον άνηθο και ψιλοκόψτε.

3. Βράστε αυγά κοτόπουλου και ορτυκιού. Τρίψτε το κοτόπουλο στον χοντρό τρίφτη.
4. Τρίβουμε το τυρί σε ψιλό τρίφτη.
5. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε μεγάλη ποσότητα καυτό λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
6. Βάλτε χαρτοπετσέτες για να απορροφήσει το περιττό λίπος. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι και να ανακατέψετε.

7. Βάζουμε σε στρώσεις με την εξής σειρά: φιλέτο κοτόπουλου, κρεμμύδια, μαγιονέζα, αγγούρια, μαγιονέζα, αυγά, μαγιονέζα, τυρί, μαγιονέζα. Σχηματίστε σε ένα μικρό θόλο.
Κάνουμε μια στρώση τυριού με μια μικρή τρύπα. Καλύπτουμε τα πλαϊνά με πατάτες πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια. Τα πλαϊνά, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να τα αλειψουμε ελαφρά με μαγιονέζα.
8. Ρίχνουμε τον άνηθο στη μέση και διακοσμούμε με αυγά ορτυκιού.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι Арсений Македонов

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμη Ταχινόπιτα Ταψιού
Επόμενο άρθροΔίχρωμο Ρεβανί με καρύδι