Δείτε Επίσης: Χορτοτυρόπιτα του Μήτσου | Σφολιάτα με τυρί…Πιτοτυρόψωμο αέρος

Η πιο τραγανή Τυρόπιτα

Υλικά

400 gr τυρί φέτα
500γρ φύλλο κρούστας
4 αυγά
λάδι
200 ml ζεστό νερό (1 έως 1,5 κούπα)
1 κγ Μπεικιν Παουντερ
1/2 κουπα γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τριβουμε το τυρί να γίνει σχεδόν κρέμα. Προσθέτουμε τα 3 αυγά και ανακατεύουμε καλα. Ρίχνουμε το μπεικιν παουντερ και ανακατευουμε ξανά.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό και το αναμιγνύουμε. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε 7 φύλλα. Τα 5-6 πρώτα να είναι μισα μέσα στο ταψί και μισά έξω απο το ταψί να κρέμονται από τις πλευρές και 1-2 φύλα να καλύπτουν την βάση του ταψιού.


Στην συνέχεια βουτάμε τα φύλλα μεσα στο χυλό να μουσκέψουν και τα τοποθετουμε στο ταψί αφού τα κάνουμε ένα μπογο μέχρι να γεμίσει το ταψί.

Σκεπάζουμε με 3 φύλλα και γυρνάμε και όλα τα φύλα που κρέμονται απ έξω προς τα μέσα και σκεπάζουμε την πίτα. Λαδώνουμε την πίτα από πάνω καλά.
Χτυπάμε και το τελευταίο αυγό με μισή κουπα γάλα και αλείφουμε και χύνουμε το μείγμα πάνω από την πίτα και την κουνάμε να πάει παντού και την πιεζουμε με ένα πηρουνι να εμποτιστεί καλά.


Την κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 20 λεπτά.

Δείτε Επίσης: Χορτοτυρόπιτα του Μήτσου | Σφολιάτα με τυρί…Πιτοτυρόψωμο αέρος

Είναι Υπέροχη

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια γεμιστά με κασέρι
Επόμενο άρθροΑυτό το Γλυκό Ψυγείου είναι ανατριχιαστικό στην κρέμα του