Ελαφρύ και εξαιρετικά νόστιμο κέικ!

Εύκολο στην παρασκευή του και φτιαγμένο από απλά υλικά.
Χωρίς φούρνο, απλώς βάλτε τα πάντα σε ένα ταψί και αφήστε το να κρυώσει.
Πρέπει να προσπαθήσετε να απολαύσετε αυτήν τη γεύση! Μαγειρέψτε με αγάπη!

Συστατικά:

250 γραμμάρια αλεύρι (15 κουταλιές της σούπας)
70 γραμμάρια ζάχαρης (4 κουταλιές της σούπας)
150 γρ. Βούτυρο

Για την κρέμα:

2 αυγά
120 γραμμάρια ζάχαρης (7 κουταλιές της σούπας)
10 g ζάχαρη βανίλιας
2 κουταλιές κορν φλαουρ
500 γραμμάρια γιαούρτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε 150 γραμμάρια βούτυρο σε μεγάλο τρίφτη και το ρίχνουμε  στο αλεύρι.


Στη συνέχεια τα τριβουμε σε μικρά ψίχουλα με τα χέρια.


Χωρίστε ομοιόμορφα σε 2 ταψιά και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τα αυγά, την ζάχαρη, βανίλια, κορν φλαουρ και ανακατευουμε με
ένα σύρμα χειρός ή μιξερ μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε και το βάζουμε σε μέτρια φωτια και συνεχίζουμε το ανακατεμα μέχρι βράσει και να παρουμε μια ωραία κρεμα τυπου μπεσαμελ και αφήνουμε στην άκρη.

Καλύψτε με φόρμα (τσερκι) 26εκ με λαδόκολα την βάση και βουτυρώστε την.
Απλώστε το πρώτο στρώμα τριμένη ζύμης.


Καλύψτε με κρέμα.


Στη συνέχεια, ένα άλλο στρώμα ζύμης.
Και πάλι κρέμα.
Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει η κρούστα.
Καλύψτε το πάνω στρώμα με κρέμα και πασπαλίστε με λευκή σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς
(εάν θέλετε για περισσοτερη γεύση).


Αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο για 4 ώρες.

Καλή όρεξη!.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά μπισκότα βρώμης με σοκολάτα και κρανμπερυ
Επόμενο άρθροΓρήγορη συνταγή για αλμυρό κέικ, εύκολο να φτιαχτεί