Δείτε Επίσης: Γεμιστή Μελιτζάνα με Κεμπαπ | Κοκκινιστές μελιτζάνες με ελιές και κάπαρη

Η συνταγή είναι της κας ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ

Ιμάμ Μπαϊλντί

Υλικά:

6 -7 Μελιτζάνες Τσακώνες
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδου
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουτ. Πελτέ
1 ντομάτα φρέσκια
Λάδι (μπόλικο)
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα, λίγο νερό, λίγη ζάχαρη
3 – 4 πατάτες

Εκτέλεση :

Αφού καθαρίσουμε κ πλύνουμε τις μελιτζάνες μας, τις χαράζουμε κατα μήκος, τις αλατίζουμε καλά και τις βάζουμε κάθετα σε ένα σουρωτήρι για να βγάλουν την πίκρα τους ( αν έχουν, ανάλογα με την εποχή).


Σε πλατύ τηγάνι, με μπόλικο λαδάκι, μαραίνουμε τις μελιτζάνες μας και κατόπιν τις αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι / πυρέξ.


Παράλληλα ετοιμάζουμε μια ωραία σύβραση.
Κόβουμε σε φέτες όλα τα λαχανικά μας και σε ένα άλλο τηγάνι με λαδάκι τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.


Προσθέτουμε και τον πελτέ μας -να ‘καεί’ λίγο στο λαδάκι κ να βγάλει το ωραίο του άρωμα, ακολούθως προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και λίγη ζάχαρη.

Τέλος, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό μας και τον προσθέτουμε στο μείγμα.


Η σύβραση είναι έτοιμη και με αυτή γεμίζουμε τις μελιτζάνες μας στο ταψί.

Σε τηγάνι σοτάρουμε και τις πατάτες, που τις έχουμε από πριν καθαρίσει και κόψει σε τέταρτα και  τις βάζουμε και αυτές ανάμεσα στις μελιτζάνες μας.


Τρίβουμε από πάνω τους την ντομάτα με έναν τρίφτη.


Το φαγάκι μας είναι έτοιμο για τον φούρνο. Πριν το κλείσουμε με αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε λίγο  νεράκι αν δεν έχει αρκετά υγρά ώστε να βράσουν και οι πατάτες.
Ψήνουμε για 45′ στο φούρνο κ 5′ ξεσκέπαστο για να ροδίσει λίγο από πάνω.


Η νοστιμιά αυτού του φαγητού ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ !!! Φτιάξτε το!!!

Δείτε Επίσης: Γεμιστή Μελιτζάνα με Κεμπαπ | Κοκκινιστές μελιτζάνες με ελιές και κάπαρη

Δείτε  την σελίδα Greek Diet Foods & X X XL Cooking!

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΠουτίγκα…το γρήγορο γλυκό της Μαμάς
Επόμενο άρθροΘράψαλα φουσκωτά με τυριά