Ιταλικά πτι φουρ με κρέμα patissieri (Zepole)

Υλικά

Για τη ζύμη στον ατμό:
200 ml φρέσκου γάλακτος
200 ml νερού
100 g βούτυρο
240 g αλεύρι
6 αυγά

Για την κρέμα:
5 κρόκους αυγών
180 g ζάχαρης
60 g αλεύρι
600 ml φρέσκου γάλακτος

Εκτέλεση

Πρώτα έφτιαξα μια κρέμα για να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζω τους κρόκους, τη ζάχαρη, και χτυπάω. Προσθέτω το αλεύρι, ανακατεύω και τέλος προσθέτω
λιγότερο γάλα. Ανακατέψτε καλά για να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα και ανάψτε τη φωτια στην μέση. Βράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει καλά, ανακατεύοντας συνεχώς. Το αφαιρώ από τη φωτιά. Τυλίγω με μεμβράνη που ακουμπάει την κρεμα για να μην κάνει κρουστα  και το αφήνω να κρυώσει.

Για τη ζύμη, έβαλα το νερό, το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα στη φωτιά σε μεσαίο επίπεδο. Καθώς το βούτυρο έλιωσε, πρόσθεσα το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεψα έως ότου το μείγμα άρχισε να διαχωρίζεται από τα τοιχώματα του τηγανιού.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και περιμένετε 10 λεπτά για να κρυώσει η ζύμη και προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα. Ανακατέψτε καλά για να πάρετε μια λεία ζύμη. Στη συνέχεια το έβαλα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το κάναμε τις ροζετες (για να μοιάζουν με δαχτυλίδι) σε ένα ταψί φούρνου που το στρωσαμε με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας μια σύριγγα, γεμίζω τον κενό χώρο του Zeppole με την κρυα κρέμα. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη στην κορυφή και στη μέση της κρέμας έβαλα ένα βατόμουρο ή κερασακι marascino.

Με Αγάπη!

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό με ταχίνι, χαλβά και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΓαλλικό Κέικ…εύκολη και ιδιαίτερη συνταγή