Εξυπηρετεί 6 – 8

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 – 50 λεπτά

Υλικά

3 αυγά

230 gr / 1 φλιτζάνι ή μαύρη ζάχαρη

115 γρ.  αλεύρι

400 gr /  γιαούρτι πλήρες

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκαλί 

60 gr καρύδια, ψιλοκομμένα

Αποξηραμένη καρύδα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C 

Λιπάνετε ένα ταψί (20 cm x 20 cm) ελαφρά με λίγο λάδι ή βούτυρο.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να είναι κρεμώδη. 

Χτυπήστε το αλεύρι,  το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τη μαρμελάδα. 

Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε καλά.

Βάλτε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Μόλις κρυώσει, κόψτε τα κέικ σε τετράγωνα, μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και πασπαλίστε με αποξηραμένη καρύδα. Μπορείτε να σερβίρετε το κέικ με κάποια κρέμα γάλακτος ή τυρί mascarpone δίπλα, αν θέλετε.

Προηγούμενο άρθροΜπουρεκάκια που πρέπει να δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΛεπονοπιτα με τυρι μασκαρπονε….φανταστικο απλα