Κέικ Κανέλας με ελάχιστες Θερμίδες

Η Συνταγή είναι του Stratou Petrou

Υλικά

100 γρ Σησαμέλαιο ή Ηλιέλαιο
100 γρ Σιρόπι Αγαύης ή 120 γρ Μέλι
2 Αυγά χωρισμένα κρόκοι-ασπράδι
Λίγο αλάτι
225 γρ Αλεύρι Ολικής
20 γρ Μπεικιν παουντερ
150 γρ Γάλα Αμυγδάλου ή Βρώμης
7,5 γρ Κανέλα Σκόνη
1 βανίλια
Ξύσμα από 2 Μανταρίνια

Ζάχαρη Άχνη για Πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε Φυσικά χωρίζοντας τα αυγά σε ασπράδια και κροκους και χτυπάμε το ασπράδι με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και μετα αφήνουμε στην άκρη τη μαρέγκα. Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε το σουσαμέλαιο τους κρόκους αυγών και το σιρόπι αγαύης να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα. Αφου έχουν χτυπηθει τα πρωτα υλικα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου ή βρώμης ότι σας αρέσει Τη βανίλια και την κανέλα και τα χτυπάμε στο να ενσωματωθουν και αυτά στο μείγμα

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης με το baking powder και τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα, τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα είναι σχεδόν έτοιμο το κέικ μας μένει μόνο να ενσωματώσουμε στο μείγμα και τη χτυπημένη μαρέγκα και είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο. Πριν ενσωματωσουμε την μαρέγκα στο μειγμα προοσθέτουμε Το ξύσμα από 2 μανταρίνια για ωραιότερο άρωμα Και για να μην χαθεί ο όγκος  και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε πολύ απαλά

Εχουμε λαδώσει και αλευρώσει μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά τσεκάρουμε και μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό έτοιμο ψημένο το κέικ μας πραγματικά μοσχοβολάει κανέλα και μανταρίνι Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και θα το κόψουμε εγώ το διακοσμώ πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη φυσικά Εσείς μπορείτε να το διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε και όπως σας αρέσει

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδες σε σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΦανταστικά Τορτελίνια στο φούρνο!!!