ΥΛIΚΑ
 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
 1 φακελάκι ξερή μαγιά
 καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
 1/3 φλιτζάνι μέλι
 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
 1 φλιτζάνι νερό
 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το σερβίρισμα
 κανέλα για πασπάλισμα
 μέλι για πασπάλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ βάλτε τη μαγιά και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, προσθέστε ένα κουταλάκι
του γλυκού ζάχαρη, ανακατέψτε απαλά και αφήστε την σε ένα ζεστό μέρος. Βεβαιωθείτε
ότι η ζύμη γίνεται αφρώδες στην κορυφή μετά από ένα ή δύο λεπτά.


Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανάμειξης ανακατεύετε πολύ καλά το αλεύρι και τη ζάχαρη.
Κάντε μια τρύπα στο κέντρο των ξηρών συστατικών και προσθέστε το υγρό από το μικρό
μπολ και 1 1/2 φλιτζάνια ζεστό (όχι καυτό) νερό.


Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι για να συνδυάσετε όλα τα συστατικά εντελώς. Το
χτύπημα πρέπει να είναι χαλαρό και το αποτέλεσμα θα είναι ένας χυλός κολλώδες.


Καλύψτε το μπολ με τη ζύμη με καθαρό πανί και αφήστε το σε ένα θερμό μέρος (δίπλα
στην κουζίνα) για να διπλασιαστεί (περίπου 2 ώρες).


Όσο η ζύμη διπλασιάζεται, ξεκινάτε με το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν ρίξετε
μέσα τους λουκουμάδες.
Βάζετε το μέλι, το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα μαζί σε κατσαρόλα και βράζετε μέχρι να
γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει (για να κρυώσει πιο γρήγορα,
το μεταφέρετε σε ένα άλλο σκεύος).
Βάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο απορροφητικό χαρτί για να τραβάει το λάδι από το τηγάνισμα
των λουκουμάδων.
Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Αν έχετε θερμόμετρο ελέγχετε τη θερμοκρασία
που πρέπει να είναι 180ο C.

Αν δεν έχετε θερμόμετρο, θερμαίνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά και
δοκιμάστε προσθέτοντας μια σταγόνα στο λάδι.
Τους κόβετε με το χέρι. Δίπλα σας έχετε ένα ποτήρι με νερό και ένα κουτάλι που το βουτάτε
στο νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο λάδι.
Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζετε το χέρι σας στο μπολ,
παίρνετε ζύμη και αρχίζετε να την κλείνετε μέσα στο χέρι σας. Αυτή ξεκινά να τρέχει
ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Έχετε το κουταλάκι στο άλλο χέρι και με αυτό
παίρνετε κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνετε να πέσουν μέσα στο τηγάνι.
Τηγανίζετε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί για
λίγο και μετά τους βάζετε στο κρύο σιρόπι.
Τους τοποθετείτε σε πιατέλα, περιχύνετε με μέλι και πασπαλίζετε με κανέλα.

Προηγούμενο άρθροΛαδόψωμο παροδιασιακό…από την κυρά Μαριώ
Επόμενο άρθροΜελιτζανοσαλάτα ελληνικότατη…