Κέικ μπισκότου(σαβαγιαρ) με μαρμελάδα μύρτιλλο

Υλικά

300 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ μασκαρπόνε
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
24 μπισκότα σαβαγιάρ, κομμένα σε μικρά κομμάτια.

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας σε μια αφράτη κρέμα.
Χωρίζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και αφήνουνς στην άκρη για να αλείψουμε το κέικ.
Βάζουμε τα μπισκότα κομμένα σε φέτες στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Βάζω στην βάση μπισκότα ανακατεμένα με κρέμα, από πάνω μαρμελάδα, μπισκότα, μαρμελάδα και τελειώνουμε με μπισκότα.
Πατάμε ελαφρά με μια σπατουλα και βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Αλείφουμε το κέικ με την κρατημένη κρέμα και διακοσμούμε με μαρμελάδα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια μεθυσμένα
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με σάλτσα γαρίδας