Τούρτα με κρέμα σοκολάτας και ζελε πορτοκαλιού

Υλικά

2 “L” αυγά,
100 g ζάχαρη,
100 g αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας,
20 ml ελαιόλαδο,
40 ml νερό.

κρέμα:
350 ml γάλα,
100 g μαύρη σοκολάτα,
4 κρόκοι αυγών,
100 g ζάχαρη,
100 ml κρέμα γάλακτος,
30 g κορν φλάουρ
4 φύλλα ζελατίνης,
1 μικρό ποτήρι ρούμι.
4 αυγά

Ζελέ Ποστοκαλι:
200 ml χυμό πορτοκαλιού,
80 γρ ζάχαρη,
3 φύλλα ζελατίνης.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λάδι και το νερό μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι να ενσωματωθούν όλα, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º για 30 λεπτά, σε φόρμα 20 εκ., βγάζουμε
από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους 4 κρόκους με το κορν φλαουερ, χτυπάμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μετά ανακατεύουμε τη σοκολάτα, αφήνουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, προσθέτουμε την προηγουμένως ενυδατωμένη ζελατίνη. Βάζουμε την κρέμα μας πάνω από το κέικ μας που θα έχουμε βρέξει με σιρόπι νερό και ζάχαρη, το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιου με τη ζάχαρη στη φωτιά χωρίς να το αφήσουμε να βράσει, το αφαιρούμε και προσθέτουμε την ενυδατωμένη ζελατίνη, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε πάνω από την κρέμας μας, διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο πιο νόστιμο και γρήγορο μεσημεριανό γεύμα που είχατε ποτέ, θα με ευχαριστήσετε αν το δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΔίχρωμο παντεσπάνι