Κέικ σοκολάτας με νόστιμη γέμιση καρύδας

Συστατικά κέικ

2 αυγα
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 κγ εκχυλισμα Βανίλιας
Μισό φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι γάλα
Τσίμπημα αλατιού
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Συστατικά στρώματος καρύδας
1 λίτρο γάλακτος
3/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι καρύδα
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 φακ Βανίλια

Για την Ganache
100 ml γάλα
300 γραμμάρια σοκολάτας
100 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τ αυγά την ζάχαρη, βανίλια, και χτυπάμε με το συρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το λαδι, το γάλα, αλάτι και χτυπάμε μετα απο κάθε προσθήκη.
Προσθέτουμε το μισο αλεύρι, κακάο και μπεικιν και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και τέλος
προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μια φόρμα (τσερκι) 26 εκ βουτυροαλευρωμενη παντού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μόλις βγει απο το φούρνο την εμποτίζουμε 7-8 κσ γάλα να μουσκέψει και αφήνουμε στην άκρη.

Για το στρωμα καρύδας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ζάχαρη , καρυδα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μετρια φωτιά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει καλα και να βγάζει παχιές φουσκάλες το μείγμα.
Προσθετουμε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε

Αδειάζουμε το μείγμα καρύδας πάνω απο το κεικ καυτό και απλώνουμε.

Για το στρώμα της σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιωσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε την σοκολάτα πάνω στην κρεμα καρυδας και και βαζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.

Βγάζουμε απο το ψυγείο χαλαρώνουμε γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε το τσερκι.
Χωρίζουμε την τουρτα σε 12 κομάτια και διακοσμούμε.

Καλη επιτυχία

Subscribe to recipe’s yoytube channel here

Προηγούμενο άρθροΥπέροχες βουτυράτες πατατόπιτες
Επόμενο άρθροΑμαρτωλό κέικ σοκολάτας που έχει υπέροχη γεύση και θα σας μείνει αξέχαστο