Παρόμοιες Συνταγές: Κέικ Πορτοκάλι με καυτή σοκολάτα | Η Καλύτερη Σοκολατόπιτα στο διαδίκτυο

Κέικ Υγρής Σοκολάτας

Συστατικά:

3 αυγά,
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο / μαργαρίνη,
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαφρώς ζεστό γάλα πλήρες,
1 κουταλιά της σούπας εκχυλισμα βανίλιας,
1 φλιτζάνι τσαγιού σοκολάτας σε σκόνη κακάου 50%,
2 φλιτζάνια αλευρι γ.ο.χ
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ.

Τρόπος προετοιμασίας:

Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ, εκτός από το αλεύρι και το μπεικιν και
ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε
σταδιακά το αλεύρι, κοσκινισμένο και ανακατεύοντας καλά. Τελειώστε με το μπεικιν απλώς
ενσωματώνοντας ελαφρά μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο και πασπαλισμένο
τετράγωνο ταψί αλεύρι / κακάο και, στη συνέχεια, το βάζουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180ºC για περίπου 50 λεπτά ή έως ότου κάνετε τη δοκιμή με μια οδοντογλυφίδα
στο κέντρο του κέικ, αν βγει καθαρό και στεγνό, αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.

Γλυκό σιρόπι γάλακτος

Συστατικά:
200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα βρασμένο σε νερό (να καραμελώσει)*,
1 κουτί κρέμα γάλακτος (κουτί με 200 γραμμάρια).

Τρόπος προετοιμασίας:
Τοποθετήστε τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.

Επικάλυψη

Συστατικά:
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα βρασμένο σε νερό (για να καραμελώσει)*,
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
1/2 κουταλιά της σούπας εκχυλισμα βανίλιας,
1 κουταλιά της σούπας σκόνη σοκολάτας 50% κακάο,
200 γραμμάρια λιωμένης μαύρης σοκολάτας.

Τρόπος προετοιμασίας:
Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μίξερ ή μπολ αν δεν έχετε μίξερ, εκτός από τη λιωμένη
σοκολάτα και κτυπήστε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και κτυπήστε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Συναρμολόγηση Γλυκού:

Με ένα καλαμάκι ή πιρούνα , κάντε αρκετές τρύπες σε όλη τη ζύμη του κέικ.
Ρίξτε το σιρόπι γάλακτος πάνω και αφήστε το να διεισδύσει στο κεικ βοηθώντας με ένα κουταλι, στη συνέχεια ρίξτε όλη την επικάλυψη σοκολάτας και απλώστε καλά κάνοντας μια πολύ ομοιόμορφη στρώση. Βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες και διακοσμήστε με τρουφα σοκολάτας όταν το βγάλετε.

Παρόμοιες Συνταγές: Κέικ Πορτοκάλι με καυτή σοκολάτα | Η Καλύτερη Σοκολατόπιτα στο διαδίκτυο

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

———————————————————-

*Πως καραμελωνουμε ζαχαρούχο
Υλικά:
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)

Βγάζουμε το χαρτί της συσκευασίας (μόνο και μόνο για να μην γεμίσει η κατσαρόλα χαρτί…) Βάζουμε τις κονσέρβες με το γάλα ΧΩΡΙΣ να τις ανοίξουμε, σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τις καλύπτει. Βράζουμε για 2 ώρες, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με νερό που θα καλύπτει συνέχεια τις κονσέρβες. Αν χαμηλώνει η στάθμη του νερού, θα πρέπει να συμπληρώνετε νερό.

Προηγούμενο άρθροΓεύσεις που αγκαλιάζονται: Ζουμεροί κεφτέδες με πατάτες και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια ζάχαρης κρακελέ