Κέικ…Χωρίς βούτυρο ή λάδι 😊

Υλικά για μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ.:

3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ ζάχαρη
300 γρ αλεύρι
300 ρικότα ή τυρί cottage (μπορει να γίνει και με γιαουρτι)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Άρωμα για γεύση, βανίλια, πορτοκάλι, λεμόνι κ.λπ.
Μια κουταλιά γλυκό λικέρ
1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι για πολλή ώρα. Μετα από λιγη ώρα προσθέτουμε τη ρικότα και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν
πάουντερ. Τέλος προσθέστε την αγαπημένη σας γεύση λικέρ.

Αδειάζουμε στη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ελέγχουμε το ωησιμο με την οδοντογλυφίδα, το βγάζουμε από το φούρνο και το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πριν το ψήσιμο έφτιαξα για το κέντρο του κεικ μια μαρμελάδα πορτοκαλιού (σπιτική).

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Anna Salomone

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια τυλιχτά με τραγανό φύλο κορυφαία!
Επόμενο άρθροΤάρτα με καραμελωμένα μήλα και ζύμη φουντουκιού