Καβουροσαλάτα

Πρόσφατα ήμουν σε ένα εταιρικό πάρτι και αυτή η σαλάτα ήταν στο γιορτινό τραπέζι.
Μου άρεσε τόσο πολύ που δεν δίστασα να κάτσω από πάνω και να την ψαξω.
Την μαγείρεψα στο σπίτι και τώρα θα την φτιαχνω στις γιορτές
Στην οικογένειά μου άρεσε πολύ αυτός ο συνδυασμός από καβούρια, τυρί, κράκερ και ντομάτα.

✅Υλικά:

Ψίχα καβουριών και κονσέρβα καλαμποκιού, 200 g το καθένα.
ντομάτες, 300 γρ.
τυρί κίτρινο, 100 γρ
Για να προετοιμάσετε κρουτων, πάρτε ένα καρβέλι (4 φέτες), σκόρδο, φυτικό λάδι.

✅ Για να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα, χρειάζεστε:

φυτικό λάδι, 150 ml;
αυγό, 1 τεμ.
αλάτι και πιπέρι για γεύση.
μουστάρδα, 1 κουτ.
1/2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένο
χυμό λεμονιού, 1 κ.γ.

Διαδικασία μαγειρέματος

Κόψτε το ψωμί σε μικρά κομμάτια και τηγανίζουμε στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι.
Ρίξτε σε μια σακούλα, προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο και φυτικό λάδι, ανακατέψτε.
Κόβουμε τις ντομάτες σε 2 μέρη, αφαιρούμε τον εσωτερικό με ένα κουταλι και κόβουμε σε κύβους.

Την ψίχα καβουριών κομμένα σε κομμάτια.
Για τη μαγιονέζα
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κρόκο, τη μουστάρδα, το ξίδι, το σκόρδο, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε πολύ σιγά (σαν κορδόνι) το λάδι
Αν η μαγιονέζα είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε.
Σχηματίζουμε μια σαλάτα σε ένα τσερκι σε ένα πιάτο και πάνω από κάθε στρώση, κάνουμε ένα πλέγμα από μαγιονέζα.

✅ Η πρώτη στρώση είναι ντομάτες.
Το δεύτερο στρώμα είναι ή ψιχα καβουριών.
Το τρίτο στρώμα είναι καλαμπόκι.
Η τέταρτη στρώση είναι τυρί τριμμένο σε χοντρό τρίφτη.
Ρίχνουμε από πάνω κρουτόν, πασπαλίζουμε με άνηθο και αφαιρούμε το δαχτυλίδι.

Σερβίρετε αυτή τη σαλάτα αμέσως στο τραπέζι για να μην μαλακώσουν και σπασουν τα κρουτόν.

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών…χωρίς κρέμα γάλακτος
Επόμενο άρθροKέικ σοκολάτας γεμιστό με καρύδα