Πιπεροσαλάτα (Peperonnata)

Συστατικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, μεσαίου μεγέθους
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
6 πιπεριές κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες, κομμένες σε λωρίδες
¾ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
⅓ φλιτζάνι μαϊντανό φλιτζάνι
⅓ φλιτζάνι βασιλικό τεμαχισμένο
Αλάτι και πιπέρι 

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι (πάνω από μέση υψηλή φωτιά).
Προσθέστε τα κομμένα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (μειώστε σε μέτρια φωτιά).
Προσθέστε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και σοτάρετε για περίπου ένα λεπτό περίπου.
Χαμηλώστε την φωτιά μέτρια έως χαμηλή.
Προσθέστε τις φέτες πιπεριές ταυτόχρονα πάνω από τα κρεμμύδια. Μην ανακατεύετε.


Καλύψτε το τηγάνι σας και αφήστε το μίγμα να μαγειρευτεί μαζί για περίπου 10 λεπτά. Στιγμιαία δώστε στο τηγάνι σας ένα κούνημα.
Όταν οι πιπεριές έχουν μαλακώσει, προσθέστε το κόκκινο κρασί και σιγοβράστε σε μέση φωτιά για περίπου 5-10 λεπτά, ακάλυπτα.


Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε μαϊντανό, βασιλικό και αλάτι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο υπέροχο Πολίτικο Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΔροσερή Κρέμα Καραμελέ Πορτοκάλι