Καρμπονάρα Ιταλική

Συστατικά

½ Κρεμμυδι (πολύ ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη ή ψιλοκομμένη)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
200ml κρεμα γαλακτος
170 g ζαμπόν
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί (Μισό φλιτζάνι)
240 γραμμάρια σπαγγέτι
Φρεσκοσπασμένοι κόκκοι μαύρου πιπεριού
Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να βράσει.
Αλατίστε το βραστό νερό και προσθέστε τα μακαρόνια. Μετά από ένα λεπτό χαλαρώστε τα καλά. Μαγειρέψτε al dente.
Βήμα 2
Κόβουμε το μπεικον σε κύβους.
Βήμα 3
Βάλτε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και λιώστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το μπεικον κομμένο σε κύβους και σοτάρετε
για περ. 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμυδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Προσθέστε μια γενναία ποσότητα μαύρου πιπεριού. Συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου το κρεμμυδι ή το σκόρδο αρχίσουν ελαφρώς να ροδίζουν.
Ριχνουμε αμέσως με λευκό κρασί μπορει να παρει φωτια. (Αν δεν είστε σίγουροι, σβήστε τη φωτιά, προσθέστε κρασί και μετά ανάψτε ξανά τη φωτιά).
Μειώστε το κρασί στο μισό και, στη συνέχεια, προσθέστε την κρεμα γαλακτος. Ανακατέψτε καλά, δοκιμάστε για αλατι (Μερικά μπεικον μπορεί να είναι αρκετά αλμυρά,
οπότε μπορεί να μην χρειάζεστε αλάτι, θυμηθείτε ότι και το τυρί είναι αλμυρό)

Βήμα 4
Μόλις ψηθούν al dente τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε απευθείας στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό για το βράσιμο των ζυμαρικών για να αραιώσει η σάλτσα.
Τα ζυμαρικά θα τα απορροφήσουν. Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα, σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΒραχάκια…τώρα είναι νόστιμα και γρήγορα.
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με δαμάσκηνα στην χύτρα