Δείτε Επίσης: Σαλάτα με Καρπούζι και Φέτα…μας άρεσε από παιδιά | Γλυκό του κουταλιού Καρυδάκι

Καρπούζι Γλυκό του Κουταλιού

Συστατικά

1 κιλό φλούδα καρπουζιού χοντρή
1 κιλό ζάχαρης
1/2 φλιτζάνι ασβέστη , διαλυμένο σε 2 λίτρα νερό
3 φλιτζάνια νερό
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Φλούδα των 2 λεμονιών
2 -3 αρωματικά φύλλα γερανιού (ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ξεφλουδίστε και κόψτε κάθε φέτα του φλοιού του καρπουζιού σε μικρότερα κομμάτια, μήκους περίπου 5 – 6 εκατοστών.
Βάλτε τα κομμάτια φλούδας σε ένα μεγάλο μπολ με ασβέστη και νερό (ή καλύψτε με κρύο νερό και το χυμό λεμονιού) και αφήστε το για μια ώρα.
Ξεπλύνετε καλά πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Στραγγίστε τις φλούδες σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Επιστρέψτε στο μπολ, καλύψτε με φρέσκο ​​κρύο νερό και προσθέστε το μισό χυμό λεμονιού και αφήστε το να μουλιάσει για 30 ακόμη λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βράζουμε, προσθέτουμε το στραγγισμένο καρπουζι, τα αρωματικά φύλλα γερανιού και τη φλούδα λεμονιού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε αργά για περίπου 1.30 ώρες έως ότου το σιρόπι έχει πήξει. Όταν είναι έτοιμο, το καρπούζι είναι σας διαφανές κίτρινο.
Πέντε λεπτά πριν από το τέλος προσθέστε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Αφήστε να κρυώσει και μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Αν θέλετε μπορείτε να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια πριν το αποθηκεύσετε στα βάζα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Τα γλυκά κουταλιών δεν χρειάζεται να αποθηκεύονται στο ψυγείο, το γλυκό καρπουζιού είναι καλύτερο αν σερβίρεται κρύο.

Δείτε Επίσης: Σαλάτα με Καρπούζι και Φέτα…μας άρεσε από παιδιά | Γλυκό του κουταλιού Καρυδάκι

ΠΗΓΗ: https://www.kopiaste.org/

Προηγούμενο άρθροΣπιτική σοκολατόπιτα με ποιότητα ζαχαροπλαστείου
Επόμενο άρθροΗ πιο δροσερή καλοκαιρινή Σαλάτα