Καρυδόπιτα με Ρεβανί

Αυτό το γλυκό συνδυάζει άψογα την τραγανή κρούστα της καρυδόπιτας με την αφράτη υφή του ρεβανί, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη εμπειρία. Η γλυκιά γεύση του σιροπιού αγκαλιάζει τα καρύδια και το σιμιγδάλι, αφήνοντας μια ζεστή αίσθηση στον ουρανίσκο.

Τι κάνει αυτό το γλυκό ξεχωριστό:

  • Ο συνδυασμός υφών: Η τραγανή κρούστα έρχεται σε τέλεια αντίθεση με την αφράτη και ζουμερή υφή του ρεβανί.
  • Η πλούσια γεύση: Η γεύση του καρυδιού και του σιμιγδαλιού δένει αρμονικά με το γλυκό σιρόπι, δημιουργώντας ένα γευστικό αριστούργημα.
  • Η ευκολία στην παρασκευή: Το γλυκό αυτό είναι εύκολο να το φτιάξετε, ακόμα και αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως κανέλα, γαρύφαλλο ή πορτοκάλι, για να δώσετε στο γλυκό σας μια πιο προσωπική πινελιά.

Είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, είτε απλά να απολαύσετε ένα νόστιμο γλυκό, η καρυδόπιτα με ρεβανί είναι η τέλεια επιλογή!

Συμβουλές:

  • Φροντίστε να χτυπήσετε καλά τα αυγά για να αφρατέψουν και να δώσουν στο γλυκό σας την απαραίτητη υφή.
  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα καρύδια για πιο έντονη γεύση.
  • Μπορείτε να σιροπιάσετε το γλυκό σας ζεστό ή κρύο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Σερβίρετε την καρυδόπιτα με ρεβανί με μια κούπα παγωτό ή σαντιγί για ένα ακόμα πιο δροσερό και απολαυστικό αποτέλεσμα.

Καλή όρεξη!

Υλικά

5 αυγά,
3 κουταλιές ζάχαρη,
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
150 γρμ.αλεσμενα καρυδια,
1/2 κουταλάκι κανέλα,
50 γρμ. τρουφα σοκολάτα
1 κουταλιά μπεικιν πάουντερ

Για το ρεβανι
5 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σιμιγδάλι
2 κουταλιές σούπας ινδοκαρυδο
μια κουταλιά σούπας μπαικιν,λίγο ξύσμα λεμονιού,
2 βανίλιες

Για το σιρόπι
600 γρμ. ζάχαρη
800 γρ νερό
1/2 λεμόνι χυμό
1 φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λουρπακ

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά πολύ καλά να γίνουν μαρέγκα,με την ζάχαρη, όταν γίνουν πολύ σφυχτη μαρέγκα ρίχνω αργά αργά
το αλεύρι κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι απαλό ανακατεμα να μην φύγει ο αέρας της μαρέγκας
Ρίχνω αργά το καρύδι μου και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να φύγει ο αέρας των αυγών μου
Ψήνω στην κουζίνα αέρα για 10 λεπτά στους 180 αέρα και

Για το ρεβανί
Σε μπωλ χτυπάμε πρώτα τα αυγά μαρέγκα προσθέσουμετο τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Βγάζω την καρυδόπιτα από το φούρνο και ρίχνω το ρεβανί μου και ψήνω 25 λεπτά ακόμα στους 175 αέρα
συνεχίζω το ψήσιμο να τελειώσει το γλυκό μου.,

Για το σιρόπι
Δένω το σιρόπι μου και ρίχνω 2 κουταλιές σούπας κονιάκ,και δύο κουταλιές σούπας βούτυρο λουρπακ όπως είναι ζεστό το σιρόπι μου αφήνω να κρυώσει και σιροπιάζω το γλυκό μου ξεκινάμε πρώτα το σιρόπι από το γλυκό μου .καυτό το γλυκό χλιαρό σιρόπι..

Καρυδόπιτα με Ρεβανί

καλή επιτυχία.

Η Συνταγή είναι της κας Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο τεριγιάκι απο την Ιαπωνική κουζίνα
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με κιμά