Κεικ με καρύδια κακάο, σουλτανίνες σταφίδες και ρούμι

Υλικά

500 γρ αλεύρι 00
10 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς μπύρας
6 ml ρούμι
150 γρ σταφίδες σουλτανίνα
2 ml άρωμα λεμονιού
120 γρ ζάχαρη άχνη βανίλια
Περίπου 300 ml ζεστό γάλα
3 κρόκοι
120 γρ βούτυρο λιωμένο
50 γρ ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση
3 ασπράδια
10 γρ πικρό κακάο
Πρόσθεσα και κομμάτια σοκολάτας γάλακτος
120 γρ καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Πρώτα ζέστανα λίγο το γάλα μέσα έβαλα τη βανίλια άχνη ζάχαρη
Μέσα πρόσθεσα μαγιά ανακάτεψα καλά
Σε ένα μπολ έβαλα το αλεύρι, τους κρόκους των αυγών, το ρούμι με το άρωμα λεμόνι και πρόσθεσα λίγο λίγο το γάλα, ανακάτεψα καλά μετά έλιωσα το βούτυρο και το ενσωμάτωσα στη ζύμη δουλεύοντας
δυνατά με τα χέρια μου για 4-5 λεπτά
Μετά το αφήνω να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, μετά πρόσθεσα τις σταφίδες στη ζύμη, ζύμωσα για δυο λεπτά και το άφησα να φουσκώσει για 6 ώρες στο ψυγείο.

Για την γεμιση
Χτύπησα τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μετά πρόσθεσα τη ζάχαρη και χτυπούσα για άλλο ένα λεπτό, μετά πρόσθεσα το κακάο ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω χωρίς να αποσυναρμολογήσω
την μαρεγκα και μετά πρόσθεσα τα καρύδια και ανακάτεψα καλά.

Χώρισα τη ζύμη σε δύο μέρη, απλωσα με τα χέρια μου να ανοίξει καλά η ζύμη, έβαλα τη μισή γέμιση και τα κομμάτια σοκολάτας τυλίγω σε ρολό, έκανα την ίδια διαδικασία με την άλλη μισή ζύμη. Τα επλεξα γυρίζοντάς τα το ένα γύρω από το άλλο, τα άφησα να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν, μετά τα εψησα για περίπου 40 46 λεπτά στους 170°, μόλις ψηθούν τα βγάζω από το φούρνο και τα σκέπασα με λαδόκολλα και αλουμινοχαρτο από πάνω, γίνεται τόσο απαλό, σαν panettone

Καλή Απόλαυση σε όλους

Προηγούμενο άρθροΟ Mπακλαβάς μου με καρύδια και κανέλα…Αυτός ο μπακλαβάς είναι το τέλος του κόσμου 😋
Επόμενο άρθροΑμαρτωλή Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα: δελεάζει με την “αμαρτωλή” γεύση.