Κιμαδόπιτες με τραγανή κρούστα

✍️Αυτή η λιχουδιά έχει τραγανή κρούστα και αρωματική γέμιση κρέατος.
Τηγανητά σπιτικά ζουμερά κιμαδοπιτάκια με μυρωδάτη γέμιση και κατακόκκινη κρούστα – είναι απλά αδύνατο να τους αντισταθείς!

🍃 Υλικά:

200 ml. νερό ζεστό
0,5 κουτ αλάτι
7 γρ. μαγιά ξερή (20 γρ. νωπή)
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ λάδι (στη ζύμη)
Περίπου 350 γρ. αλεύρι

🍃Γέμιση:
Κιμάς – 400 g.
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Αλάτι και μπαχαρικά για γεύση

Εκτέλεση

🍃 Ρίχνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέστε το μισό αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι, ανακατέψτε ξανά. Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη με τα χέρια σας. Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ αλειμμένο με φυτικό λάδι, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες (το έβαλα όλο το βράδυ).
Μετά από δώδεκα ώρες παίρνουμε την ζύμη από το ψυγείο, χωρίστε σε οκτώ μπαλάκια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη.

Αναμιγνυουμε τον κιμά με το τριμμένο κρεμμυδι αλάτι και μπαχαρικά και πλαθουμε κεφτεδακια και αφήνουμε στην άκρη

Στη συνέχεια παίρνουμε το πρώτο μπαλάκι το ανοίγουμε σε ένα μικρό πιτάκι βάζουμε στο κέντρο ένα κεφτεδάκι Και το κλείνουμε σαν πουγκί και το τσιμπάμε για να σφραγίσει καλά στη συνέχεια με τα δάχτυλά μας το πατάμε για να γίνει σαν πιτάκι

Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι περίπου ένα ποτήρι και κάτι Το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς και τοποθετούμε τα πιτάκια μας τα βρέχουμε με ένα κουτάλι με λάδι και από την πάνω μεριά και τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να στραγγίξει το λάδι τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗТатьяна Петришина
Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστή Πορτοκαλόπιτα…αυθεντική και ζουμερή
Επόμενο άρθροΧαλβάς σιμιγδαλένιος με γεύση πορτοκάλι και κανέλλα