Μπουγιουρντί με Τυρια Νάξου

Υλικά

-ντομάτα
-καυτερή πιπεριά
-Γραβιέρα 5 ετίας Νάξου, τριμμένο Ναξιώτικο Λευκό Τυρί
-Θηλυκοτύρι Νάξου τριμμένο, γκουντα
-μπούκοβο, προαιρετικά
-ρίγανη
-ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή μας, κόβοντας σε λεπτές φέτες την ντομάτα και την καυτερή πιπεριά.
Στρώνουμε κατόπιν σε ένα μικρό πήλινο δοχείο μαγειρικής, μερικές φέτες της ντομάτας. Πασπαλίζουμε τις φέτες αυτές της ντομάτες με λευκό τυρί που το έχουμε θρυμματίσει λίγο με τα χέρια μας.
Στη συνέχεια, βάζουμε μία φέτα ολόκληρη από γραβιερα επάνω από τις ντομάτες. Χρησιμοποιούμε και πάλι λευκό τυρί .
Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε μία φέτα ντομάτα πάνω τριμμένο θηλυκοτηρι. Προσθέτουμε κατόπιν φέτες από την καυτερή πιπεριά.

Πασπαλίζουμε τώρα με τριμμένο τυρί γκούντα και συμπληρώνουμε με λίγο μπούκοβο προαιρετικά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας ρίγανη και ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το πήλινο σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς έως ότου να λιώσουν τα τυριά.
Κατόπιν και αφού το βγάλουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα πηρούνι
και ένα κουτάλι.

Καλη επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδες κέικ με σιμιγδάλι – χωρίς ψήσιμο – χωρίς αυγά
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με πιπεριές και κρεμμύδια πάνω από μαργαριταρένιο κους κους..με σαλάτα κόκκινο λάχανο