Κιμαδόπιτες στο τηγάνι

Υλικά:

300g βραστό νερό
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
αλάτι

Γέμιση:
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά,
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1 κουτάλα ζωμό ή νερό
μαύρο πιπέρι
λίγα αρωματικά (μαϊντανός ή κόλιαντρο)
1 μεγάλη ντομάτα (χωρίς φλοιό).
Ο κιμάς είναι κατά προτίμηση λιπαρός, διαφορετικά θα γίνουν λίγο ξηρές.

Εκτέλεση:

Βαζω σε ένα μπολ μεγαλο το βραστό νερό + 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι + αλάτι.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Βάζω αλεύρι στο παγκο μου. Αμέσως σχηματίζουμε μπαλάκια από τη ζύμη, παίρνω 18 τμχ, αν θέλετε πιο μεγάλες κιμαδόπιτες, τότε τα μπαλάκια είναι 14 τμχ.

Για την γέμιση:
Αναμιγνύω τον μοσχαρίσιο κιμά, κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) + 1 κουτάλα ζωμό ή νερό, μαύρο πιπέρι και τ αρωματικά (μαϊντανός ή κόλιαντρο) και 1 μεγάλη ντομάτα (χωρίς κόρα) τριμμένη.
Ο κιμάς να είναι κατά προτίμηση λίγο λιπαρός, διαφορετικά οι κιμαδόπιτες θα αποδειχθούν ξηρές.

Με ένα πλάστη ανοιγουμε τα ζυμαράκια βάζουμε 1 κσ γεμιση και την αλλειφουμε στο μισό ημικύκλιο κλεινουμε και σκεπαζουμε με το άλλο μισο πιέζοντας καλα τις άκρες
Τηγανίζουμε τις κιμαδόπιτες σε ποσότητα λαδιού (για να επιπλέουν), βάζετε πρώτα το λάδι σε μια μικρή φωτιά και αφήνετε να ζεσταθεί (περίπου 20-30 λεπτά),
μετά δυναμώνετε φωτιά για 5-10 λεπτά και αρχίζετε να τηγανίζετε τις κιμαδόπιτες.
Καλό είναι να τις αναποδογυρίσετε με τρυπητή κουτάλα για να μην τρυπήσουν και για να μην ρέει η γέμιση.. γιατί όλη η απόλαυση είναι σε αυτό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦοντανάκια τύπου Raffaello με 3 μόνο υλικά
Επόμενο άρθροΚοκκινιστές Γαρίδες με κριθαράκι