Κοκκινιστό με τυριά στο φούρνο

Τι θα χρειαστούμε…

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας της προτίμησής σας αλλά μπορείτε να κάνετε και συνδυασμό με χοιρινό
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο αν είστε λάτρης ή 1 κ. γλυκού πολτό σκόρδου
2 μέτρια καρότα
1 κοτσάνι σέλερι
2 κ. γλυκού πελτέ ντομάτας
2 φλ. σάλτσα ντομάτας
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι, πιπέρι και 1 κ. γλυκού ζάχαρη
Ακόμη
Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κρέατος
250 γρ. φέτα
250 γρ. τριμμένο τυρί όπως κεφαλογραβιέρα, κασέρι ή όποιο άλλο προτιμάτε

Πώς θα το φτιάξουμε…

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε σκεπασμένο σ΄ένα πιάτο.
Κόβουμε κομματάκια το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Ετοιμάζουμε δηλαδή μία “μιρεπουά” όπως λέγεται το τρίπτυχο αυτό των λαχανικών που δίνει υπέροχη γεύση και γλύκα σε όλα τα φαγητά. Στο ίδιο λάδι που σοτάραμε το κρέας, σοτάρουμε τώρα το κρεμμύδι και μόλις αυτό αρχίζει να μαλακώνει συμπληρώνουμε αν θέλουμε το σκόρδο ή τον πολτό του σκόρδου που έχει πιο ελαφριά μυρωδιά.
Στη συνέχεια σοτάρουμε τα καρότα και το σέλερι και μόλις κι αυτά μαλακώσουν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας τον οποίο σοτάρουμε κι αυτόν ελαφρά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας με το καπάκι κλειστό μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με μία δεμένη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νεράκι.
Μεταφέρουμε το κρέας σ΄ένα ταψάκι και βυθίζουμε μέσα στη σάλτσα του, τους κύβους της φέτας.
Σκεπάζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 200C στις αντιστάσεις μέχρι να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια και να ροδοκοκκινήσει.
Ιδανικά σερβίρουμε το φαγητό ζεστό για να είναι τα τυριά λιωμένα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Ευχαριστουμέ την Νανα για περισσότερες φωτό εδώ

Προηγούμενο άρθροΤα Κεφτεδάκια της Καλής
Επόμενο άρθροΗ πιο εύκολη Τούρτα Ταψιού ‼️