Κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι και στο φούρνο

Υλικά

4 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 χούφτα άνηθο
3 κουταλιές φέτα τριμμένη ή τυρι cottage
Μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη και το στείβουμε να
φύγει το νερό.
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικα(εκτός απο το αλεύρι και το μπεικιν) και ανακατευουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεικιν και ανακατευουμε για τελευταία φορά.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη. Το ένα το τηγανίζουμε και το αλλο στο φούρνο.

Λαδώνουμε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι να κάψει και παιρνουμε 1 κσ απο το μείγμα και
τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και απο τις πλευρές.

Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και βάζουμε το υπόλοιπο μειγμα

και ψήνουμε στους180 βαθμούς για 30 λεπτά και απο τις πλευρες να πάρουν ωραίο χρώμα

Σερβίρετε με τζατζίκι σπιτικό

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια