Συστατικά

150 γρ. φύλλα σπανάκι

150 γρ. φέτα, πολτοποιημένη με ένα πιρούνι

100 gr / mozzarela τριμμένη

3 αυγά, χτυπημένα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι νερό 

12 φύλλα πίτας (κάθε φύλλο 48εκ x 25εκ)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180c 

Αφαιρέστε τους μίσχους του σπανακιού, πλύνετε και κόψτε το χοντρά.

Ανακατέψτε μαζί σε ένα μπολ με το τυρί φέτα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τριμμένη μοτσαρέλα και δύο από τα χτυπημένα αυγά και η γέμιση είναι έτοιμη.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε 1 αυγό και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Λαδώστε ένα ορθογώνιο ταψί με λίγο ελαιόλαδο.

Τοποθετήστε τα φύλλα ζύμης σε μια καθαρή επιφάνεια και κόψτε σε λωρίδες 10εκ x 25εκ.

Τοποθετήστε τις λωρίδες το ένα πάνω στο άλλο και καλυψτε με μια υγρή πετσέτα, ώστε να μην στεγνώσουν.

Κρατήστε ένα μπολ με νερό κοντά σας.

Τοποθετήστε δύο λωρίδες φύλλων από φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.

Τοποθετήστε 1 κουταλιά σούπας του μείγματος σπανάκι στο ένα άκρο της λωρίδας.

Διπλώστε το άκρο της λωρίδας πάνω από τη γέμιση έτσι ώστε να σχηματίζει ένα τρίγωνο.

Συνεχίστε να διπλώνετε την ταινία σε τρίγωνα μέχρι να φτάσετε μια μικρή τριγωνική γεμιστή ζύμη.

Σφραγίστε τη ζύμη γύρω γυρω με νερό, το νερό βοηθά πραγματικά να διατηρήσουμε τα φύλλα άθικτα.  

Επαναλάβετε με το υπόλοιπα φύλλα μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλη τη γέμιση.

Τοποθετήστε τα γεμιστά τριγωνικά αρτοσκευάσματα στο λαδωμένο ταψί ψησίματος και βουρτσίστε τα με το μείγμα αυγών και ελαιολάδου.

Ψήστε τα τρίγωνα στο φούρνο για περίπου 20 – 25 λεπτά, έως ότου είναι χρυσαφένια. Σερβίρετε ζεστό ως ορεκτικό ή ως μέρος ενός spread mezze. Αυτό το πιάτο μπορεί να ξαναζεσταθεί με επιτυχία.

Σημειώσεις

Όταν θέλετε να τα ξαναζεστάνετε (στους 180 C για περίπου 15 λεπτά), βάλτε τα σε ένα λαδωμένο δίσκο ψησίματος και πασπαλίστε την κορυφή με λίγο μίγμα γάλακτος και νερού για να δώσετε κάποια υγρασία

Προηγούμενο άρθροΜικρά πιτσακια με ένα διαφορετικο τροπο
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμα πιταράκια Θράκης